Gündemİlçe Haberleri

Sındırgılı Kadınların Emekleri Ülkenin Her Yanına Ulaşıyor

Sındırgılı Kadınların Emekleri Ülkenin Her Yanına Ulaşıyor

Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan Akpınar Yaşam Merkezi’nde üretim hız kesmiyor.

Bunun yanında merkezde Sındırgılı kadınlar tarafından üretilen ürünler online satışa çıkarılarak tek tıkla ulaşıyor.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ONAYLADI

Sındırgı’da 600 kadın üyeye ulaşan Akpınar Yaşam Merkezi faaliyet alanını arttırmak, daha fazla kadına ulaşmak ve ekonomik kazanç sağlamak için belediye 2020 yılında Bereket Versin Sındırgı Kadın Kooperatifi’ni kurdu. Öte yandan Bereket Versin Kadın Kooperatifi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da onayladı.

İlgili Makaleler

ÖNCELİK DOĞAL ÜRETİM

Sıfır atık projeleri, kadınlara yönelik kurslar, unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü el emekleri, yöresel lezzetlerin de yer aldığı kadınların sosyal hayata ve istihdama katkı sunmasını da hedefliyor. Kooperatifin önceliği ise doğal ve yöresel ürünlerin dışına çıkmamak. Kadınların istihdam da ve hayatın her alanında var olması gerektiğini belirten ve kadın elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini vurgulayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş merkez ve üretim faaliyetlerine yönelik şunları kaydetti:

 “KADINLARIMIZ HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ”

“ Doğal Şehir” olarak tanınan Sındırgı her alanda bu ilkeden ayrılmadan faaliyet göstermeye özen göstermektedir.  Kadınlarımız her zaman önceliğimizdir. Kadınlarımızın sosyal hayatta ve istihdam da var olmaları sağlamak adına başlattığımız çalışmalarımız Bereket Versin Kadın Kooperatifinde toplandı. Ayrıca tabi belirli kriterlerimiz de var.

ÜRÜNLERİN TAMAMI KONTROLDEN GEÇİYOR

Bütün ürünlerimiz kontrolden geçiyor. Öte yandan rast gele ürün Kooperatifimizde yer almıyor.  Bunun yanında Bereket Versin Sındırgı Kadın Kooperatifi ” olarak bu ilke ışığında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin, el sanatlarının, lezzetlerin yeniden yaşatılması, doğal ve katkısız ürüne ulaşımın kolaylaştırılması amaç edinilmiştir. Ayrıca kadın eli, bilgisi ve tecrübesiyle hayata geçirilmiş ve halkımızın beğenisine sunulmuştur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu