İlçe HaberleriGündem

SINDIRGI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

SINDIRGI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

 

Balıkesir’in Sındırgı İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, siyasi parti temsilcileri, az sayıda vatandaş katıldı.

20200903 57489276

TÖREN PANDEMİ NEDENİYLE AZ KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Sındırgının Düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı kutlamaları pandemi tedbirleri nedeniyle az katılım, maske, sosyal mesafe kuralları ile gerçekleşti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “ 3 Eylül Sındırgı’nın düşman işgalinde kurtuluşunun 98. Yıl dönümü kutlu olsun. Tabi bu cennet vatan dört tarafı denizlerle, her tarihte öyle olmuş, dört tarafı düşmanlarla çevrili. Düşmana karşı her daim güçlü olmak gibi bir mecburiyetimiz vardır. Biz Sultan Alparslan’la bin yıl önceden bu toprakları vatan edindiğimizden bu güne kadar her daim düşmanlarımız hep olmuştur. Ama bu ülke, bu yürekli insanlar, düşmana karşı hep bir ve beraber olarak onları püskürtmesini de bilmişlerdir.

Düzenli Ordu Talep Edilmeden Düşmanın Püskürtüldüğü Tek Yer

Kurtuluş Savaşı dediğimizde yani 98 yıl önce Sındırgı Balıkesir civarında düzenli orduyu talep etmeden Kuva-yi Milliye önderi İbrahim Ethem Akıncı ile bu memleketten düşmanı püskürten tek yerdir. Bu çok önemli bir hadise halk kendi kendine demiş ki biz esareti kabul etmeyiz, düşmanı bu memleketten kovmak gerek. Koltuğunu terk eden Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı, dağlara düşmüş. Makbule Efe gibi iki aylık gelinken bu memlekette ta Gördes’ten 20 yaşında Kertil Dağları’na gelebilmiş. O günkü vatanperver insanlar elhamdülillah bu vatanı bize emanet etmişlerdir.

 

İşte biz Alparlan’dan aldığımız emaneti Anadolu’da Kuva-yi Milliye ile ve onun torunu Mustafa Kemal Atatürk’le beraber yerel idarelerle birlikte kurtarmayı becerebilmiş bir milletiz. Allah onlardan razı olsun. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. O gün bu memlekete kan döken ama vatanı asla vermem diyen nice o yiğitlere selam olsun.

20200903 2813379169

BU MEMLEKET 15 TEMMUZ’DA YİNE ESARET KABUL ETMEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Bu memleket geçtiğimiz dört yıl önce, esareti kabul etmediğini yine gösterdi, hain FETÖ örgütüne karşı bir ve beraber oldu, 251 tane şehit verdi ama bu vatanı vermedi. Hamd olsun biz yine bu yürekle, kulağı küpeli kardeşimiz, bu da kimmiş bu nesil bitti dediğimiz yerde, bu neslin bitmediğini gösteren yiğitler ortaya çıktı. Meclisine, başbakanın odasına kadar bomba atacak hain olan ve sivil vatandaşı, asker falan demeden bu millet namına çalışan kim varsa tankların üzerine yürüyen hainlere haddini bildiren Anadolu yiğitleri var. Biz de Sındırgı girişinde Türkiye’nin ilk ve tek tanklı anıtını yaparak o günü yaşatmaya çalıştık. Şimdi orada genç nesile işte 15 Temmuz buydu ve böyle yaşandı, Allah bir daha yaşatmasın, yaşatmamak için de bizim silahlı olarak, güçlü bir orduya sahip olmamız gerektiğinden dolayı gece gündüz çalışıldı ve çalışılıyor. Bu gün artık Dünya’ya meydan okuyan mavi vatan dediğimiz bir coğrafyaya sahip olan bir ülkeden bahsediyoruz.

Makbule Efe’yi Anlatan Kısa Film Yapıldı

Bizler Makbule Efeleri, İbrahim Ethem Akıncıları, Mustafa Kemalleri gelecek nesillere anlatmalıyız. Öğrencilerimiz Makbule Efe’nin hayatını anlatan kısa film yaptılar. Çok güzel olmuş tebrik ediyorum.3 Eylül ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe gibi Kuva-yi milliye kahramanlarımız olmak üzere bu vatan uğruna şahadet şerbeti içmiş kim varsa rahme ve minnetle yad ediyorum. Allah onlardan binlerce razı olsun.” Sözlerine yer verdi.

Çelenk sunma töreni sonrasında Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından temin edilen 15 akülü araç ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu