GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

SINDIRGI’NIN KADINLARI ÇOK ŞANSLI

Sındırgı Belediyesi, ilçedeki bayanlara aile ekonomisine katkı sağlamayı öğretirken sosyal yaşamın içerisinde etkinleştiriyor. Başkan Ekrem Yavaş’ın, el emeği, göz nuru işlerin aracısız satışa sunulduğu “Hanımeli Çarşısı”yla başlattığı proje Akpınar Yaşam Merkezi ile taçlandırıldı.

Balıkesir Sındırgı’da Belediyenin bayanları istihdama kazandırmak, turizmle gelişimde aktif rol almalarını sağlamak adına başlattığı projeler artarak devam ediyor. Hanımeli çarşısı ile başlayan proje Akpınar Yaşam Merkezi ile taçlandırıldı. Akpınar yaşam merkezi içerisinde bulunan atölyelerde üretim yapan kadınlar aynı zamanda ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.

EL BECERİLERİ KAZANDIRILIYOR

Bunun yanında BALMEK işbirliği ile açılan kurslar sayesinde bayanların becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlanıyor. Açılan kurslar ve atölyeler sayesinde kadınlar boş vakitlerini verimli değerlendiriyor, aynı zaman da sosyal çevre edinerek, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı da sağlıyorlar.

İlgili Makaleler

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Açık alan satıcılığı, Temel pazarlama yönetimi geliştirme ve uyum eğitimi, Balıkesir pullusu, Fadime bebek yapımı ve fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlere belgeleri ilçe kaymakamı Samet Öztürk ve belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından düzenlenen sade bir törenle verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu