GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Sındırgı’ya Botanik Park Projesi

Sındırgı’ya Botanik Park Projesi

 

Sındırgı’ya Botanik Park Projesi. Sındırgı İlçesi’nde yeni botanik park projesi için hazırlıklara başlandı.

SINDIRGI’YA BOTANİK PARK PROJESİ

Sındırgı İlçesi’nde yeni botanik park projesi için hazırlıklara başlandı. Yapılması planlanan botanik park için belediye sosyal medya hesaplarından projenin tamamlanması ile ortaya çıkacak park görselleri paylaşıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın imzasını taşıyan projenin Ali Ağazade Mehmet Efendi Sokak eski öğretmen evi arsasında hayata geçirilmesi planlanıyor.

“FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN GELSİNLER İSTİYORUZ”

Sındırgı Belediyesi tarafından yapılması planlanan yeni botanik park projesinde maksimum düzeyde bitki çeşitliliğine yer verilmesi gündemde. Proje ile ilgili konuşan İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “ İnsanların yapılan botanik parkta fotoğraf çekebilmeleri için, renklerin içinde kaybolabilmeleri için Sındırgı’ya gelmelerini sağlayacak bir proje ortaya koymak istiyoruz. Bitki çeşitliliği fazla olsun ve gelen ziyaretçilerin güzel çiçek kokuları ile başları dönsün istiyoruz.”dedi.

PROJEDE YAĞCIBEDİR HALI MÜZESİ’DE VAR

İlçeye yapılması planlanan botanik park içerisinde çeşitli bitkilerle düzenlenmiş gezinti alanlarının yanı sıra bir adet Yörük Çadırı ve Yağcıbedir Halı Müzesi’nin de yer alması bekleniyor. Ayrıca Sındırgı Belediyesi Piyade Uzman Çavuş Hasan ÖztürkMillet Kütüphanesi’nin de botanik parkın içinde yer alması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu