Gündemİlçe Haberleri

Siyah İncirin Verimini Artırmak İçin Buluştular

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, Havran'da lezzetiyle ön plana çıkan Coğrafi İşaretli Siyah İncirin üretim alanlarında uygulamalı eğitim programı düzenledi.

Siyah İncirin Verimini Artırmak İçin Buluştular

Siyah Incirin Verimini Artirmak Icin Bulustular 1
Siyah İncirin Verimini Artırmak İçin Buluştular

Uygulamalı Eğitim Programı

Havran’da gerçekleştirilen eğitimde, incir ağaçlarında budama metotları, budamada kullanılan alet ve ekipmanlar, dal şekilleri, hastalık ile zararlılar ile mücadele gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.

Siyah Incirin Verimini Artirmak Icin Bulustular 2

Önemli İsimler Bir Araya Geldi

Eğitime, Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan ve Havran Kaymakamı Enver Özderin’in yanı sıra İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri de katıldı. Ayrıca, Havran-Burhaniye-Ayvalık-Edremit-Gömeç-İvrindi-Kepsut-Sındırgı İlçe Müdürleri ve bölgedeki üreticiler de programa iştirak etti.

Siyah Incirin Verimini Artirmak Icin Bulustular 3

Meyveciliği Geliştirme Projeleri ve Demonstrasyon Çalışmaları

İl Müdürü Erkan Alkan, eğitimde kaliteli meyve üretimi ve bakım beslemenin yanı sıra doğru zaman ve yöntemle yapılan budamanın önemine değindi. Ayrıca, il genelinde yürütülen meyveciliği geliştirme projesi kapsamında kurulan kapama meyve bahçeleri ile incir yetiştiriciliğinde yapılan demonstrasyon çalışmalarından bahsetti.

Haber: Bülten

Balıkesir Lezzetlerinden İncir Uyutması Tarifi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu