Bahçeli’den Sert İsrail Çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert sözlerle tepki gösterdi. Bahçeli, “İsrail sadece Filistin halkına değil, bölge ülkelerine ve dünya genelindeki masum insanlara da musallat olmuş, melanet ve musibet odağı haline gelmiştir” dedi.

Bahçeli’den Sert İsrail Çıkışı

“Soykırım Suçu İşleniyor”

Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, İsrail’in işlediği suçların insanlık vicdanında derin yaralar açtığını belirterek şunları kaydetti:

“Haydut devlet konumuna sabitlenen İsrail, aleni şekilde yüzyılın soykırım suçunu işlemektedir. Bu barbarlık hiçbir inanca, hiçbir kitaba sığmaz. Artık sıradan kınamalarla bu vahşeti geçiştirmek mümkün değildir.”

Bahçeli’den Sert İsrail Çıkışı: “Musibet Odağı Haline Gelmiştir”

Bahçeli, Gazze’nin 712 gündür ateş altında olduğunu, masum halkın yok edilmesinin yanı sıra insani değerlerin de harabeye döndüğünü vurguladı.

“İslam Dünyası Somut Adımlar Atmalı”

İsrail’in 9 Eylül’de Katar’a yönelik hava saldırısı ve ardından yapılan Arap-İslam zirvesinin sonuçsuz kaldığını hatırlatan Bahçeli, İslam ülkelerine çağrıda bulundu: “Filistin davasına ön şartsız sahip çıkılmalı. Soykırım vahşetine karşı somut ve ikna edici politikalarla cephe açılmalıdır.”

“Kudüs Bizim Namusumuzdur”

Bahçeli, açıklamasında Kudüs’ün kırmızı çizgi olduğunu ifade ederek şu sözleri kullandı:

“Kudüs Harem-i Şerif’tir, miracımızın onurudur, ilk kıblemizin şeref payesidir. Kudüs bizim namusumuzdur. Bu namusa el uzatan siyonizmin tetikçileri kaybetmeye mahkûmdur.”

TRÇ İttifakı Önerisi

Bahçeli, ABD-İsrail ortaklığına karşı Türkiye, Rusya ve Çin’in yer aldığı “TRÇ ittifakı”nın inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

“Türk Devri milli birlik ve kardeşlik şuuruyla perçinlenecek, Terörsüz Türkiye hedefiyle tescillenecektir. Hiçbir güç bu akışı engelleyemeyecek.” dedi.

Kaynak: AA
devlet bahçeli israil