CHP Kadın Kollarından Balıkesir'de 'Kadına Şiddete Hayır' Basın Açıklaması

Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

CHP Kadın Kollarından Balıkesir'de 'Kadına Şiddete Hayır' Basın Açıklaması
CHP Kadın Kolları Balıkesir’den 25 Kasım Çağrısı

Balıkesir’de Kadınlardan Şiddete Karşı Güçlü Mesaj: “Eşit, Özgür, Laik ve Şiddetsiz Bir Yaşam İçin!”

Balıkesir’de 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde anlamlı çağrı: “Eşit, Özgür, Laik ve Şiddetsiz Bir Yaşam İçin Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz!” Kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak şiddete, eşitsizliğe ve baskıya karşı seslerini yükseltecek.

CHP Kadın Kolları Balıkesir’den 25 Kasım Çağrısı

Basın Açıklaması Ne Zaman?

Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelecek. Basın açıklaması 25 Kasım 2025 Salı günü saat 13.00’te yapılacak.

Etkinliğin ana teması “Eşit, Özgür, Laik ve Şiddetsiz Bir Yaşam İçin Haklarımıza Sahip Çıkıyoruz” olarak belirlendi. Kadınlar, erkek şiddetine, toplumsal baskılara, cinsiyet ayrımcılığına ve kadın cinayetlerine karşı dayanışma çağrısında bulunacak.

CHP Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, tüm yurttaşlara şu çağrı yapıldı:

“Haklarımızdan, yaşamlarımızdan, özgürlüğümüzden vazgeçmiyoruz. Kadına şiddet insan hakları suçudur. Eşitlik ve adalet mücadelesinde omuz omuza duruyoruz.”

“Kadına Şiddet İnsan Hakları Suçudur”

Basın açıklamasında, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutlara dikkat çekilmesi ve devletin bu konuda sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulanacak.
Kadın örgütleri, yerel yönetimler ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilecek açıklamada, kadınların yaşam hakkı, çalışma hakkı, eğitim hakkı ve eşit yurttaşlık talepleri dile getirilecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda Dayanışma Buluşması

Balıkesir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak etkinlikte kadınlar ellerinde “Kadına Şiddete Hayır”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”, “Eşitlik, Özgürlük, Adalet” gibi dövizlerle yer alacak.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, yaşam hakkı ve eşitlik mücadelesinde dayanışma mesajları verecek.

Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı, açıklamanın sonunda tüm vatandaşlara seslenerek, “Şiddetsiz bir dünya ancak dayanışmayla mümkün. Kadınların hak mücadelesine omuz verin” çağrısında bulunacak.

Kaynak: Haber Merkezi
kadına şiddete hayır chp chp kadın kolları 25 Kasım