Erdoğan: Türkiye Yüzyılı’nın Merkezinde 4 Temel Başlık Var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OECD Beceriler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı vizyonunun merkezinde nitelikli insan kaynağı, güçlü aile yapısı, üretken ekonomi ve kapsayıcı sosyal kalkınmanın yer aldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen OECD Beceriler Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında eğitimden istihdama, iş gücü politikalarından sosyal kalkınmaya kadar birçok başlıkta Türkiye’nin hedeflerini değerlendirdi.
Dijitalleşen Dünyada Yeni İş Modelleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada çalışma hayatının hızlı bir dönüşümden geçtiğini belirterek dijitalleşmenin iş gücü piyasaları üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Erdoğan, giderek daha fazla dijitalleşen dünyada geleneksel çalışma modellerinin değiştiğini, bu sürecin yeni iş imkânları oluştururken aynı zamanda istihdamın kayıt dışı alanlara kayma riskini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Kayıt Dışı İstihdamda 28 Puanlık Düşüş
Konuşmasında kayıt dışı istihdamla mücadeleye de değinen Erdoğan, son 23 yılda bu alanda önemli mesafe alındığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2000’li yılların başında yüzde 52’nin üzerinde olan kayıt dışı istihdam oranının, 2025 yılında yüzde 24’e kadar düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, bu başarının küresel ölçekte kayıt dışılığın arttığı bir dönemde elde edildiğini vurguladı.
“İnsan Merkezli Kalkınma Anlayışıyla İlerliyoruz”
Erdoğan, Türkiye’nin insan merkezli kalkınma anlayışı doğrultusunda reformlarını sürdürdüğünü belirtti. Eğitim, istihdam, iş gücü politikaları ve sosyal koruma alanlarında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun merkezinde; nitelikli insan kaynağı, güçlü aile yapısı, üretken ekonomi ve kapsayıcı sosyal kalkınma vardır” dedi.
Ekonomi Ve Sosyal Kalkınma Vurgusu
OECD Beceriler Zirvesi’nde verilen mesajlarda, değişen iş gücü ihtiyaçlarına uyum, kayıtlı istihdamın güçlendirilmesi ve sosyal kalkınmanın desteklenmesi öne çıktı.
Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin yeni dönemde eğitim, istihdam ve üretim eksenli büyüme hedeflerine ağırlık vereceğini gösteren başlıklar arasında yer aldı.

Erdoğan'dan Dev Vergi Hamlesi: Oran Yüzde 100’e Çıkıyor!Ekonomi