Balıkesirli Aytekin’den 1 Haziran Hamlesi
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, 1 Haziran 2026 itibarıyla kurultay sürecini başlatacaklarını ve Türkiye genelinde delegelerden imza toplayacaklarını açıkladı.
CHP’de kurultay tartışmaları yeni bir aşamaya taşındı. Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, yaptığı açıklamada 1 Haziran 2026 itibarıyla kurultay sürecini başlatacaklarını duyurdu. Aytekin, Türkiye genelinde delegelerden imza toplanacağını belirterek, sürecin parti iradesi üzerinden yürütüleceği mesajını verdi.
Aytekin: “Delegelerimizden İmza Topluyoruz”
Aytekin açıklamasında, 38. Olağan Kurultay sürecine ilişkin yaşanan tartışmalara dikkat çekti. Kurultayın mahkeme süreçleriyle gündeme gelmesine tepki gösteren Aytekin, parti içi iradenin delegeler aracılığıyla yeniden ortaya konulacağını ifade etti.
Aytekin, açıklamasında şu mesajı öne çıkardı:
“1 Haziran 2026 itibarıyla, mahkemelerden medet umarak iptal ettirilen 38. Olağan Kurultayımız için kurultay sürecini başlatıyor ve tüm Türkiye’de delegelerimizden imza topluyoruz.”
Özgür Özel Vurgusu Öne Çıktı
Açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel için de net bir destek mesajı verildi. Aytekin, Özel’in delege oyuyla daha önce seçildiğini vurgulayarak, yeni kurultay sürecinde de aynı iradenin ortaya çıkacağını savundu.
Aytekin’in “Delege oyuyla 4 kere seçilen Genel Başkanımız Özgür Özel’i 5. kez tekrar seçeceğimiz bu kurultaya aday olmak isteyen tüm atanmışları bekliyoruz” sözleri, CHP içindeki yeni sürecin siyasi tonunu belirleyen en dikkat çekici bölüm oldu.
CHP’de Kurultay Trafiği Hızlanıyor
CHP’de son günlerde kurultay davası ve parti yönetimine ilişkin tartışmalar gündemin üst sıralarında yer alıyor. Güncel haberlerde, parti kurmaylarının olağanüstü kurultay hazırlığı kapsamında delegelerden imza toplanması seçeneğini gündeme aldığı, bu sürecin 1 Haziran itibarıyla başlayacağı aktarılıyor.
Bu gelişme, yalnızca CHP Genel Merkezi açısından değil, Balıkesir siyasetinde de yakından takip edilecek. Çünkü açıklamayı yapan isim olan Ensar Aytekin, hem Balıkesir Milletvekili hem de CHP örgütlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak sürecin merkezindeki isimlerden biri konumunda bulunuyor.
Balıkesir’den Türkiye Gündemine Mesaj
Aytekin’in çıkışı, Balıkesir’den yapılan ancak doğrudan Türkiye siyasetinin merkezine uzanan bir açıklama niteliği taşıyor. CHP’de delegelerin nasıl bir tutum alacağı, imza sürecinin ne kadar hızlı ilerleyeceği ve yeni kurultayın hangi siyasi tabloyu ortaya çıkaracağı önümüzdeki günlerde netleşecek.
Kurultay sürecine ilişkin takvim ve imza sayısı konusunda parti yönetiminden gelecek yeni açıklamalar, CHP içindeki güç dengeleri açısından belirleyici olacak.
Özgür Özel’den "Yeni Parti" İddialarına Son NoktaSiyaset
Özgür Özel: Kurultaydan Korkmuyorum Ön Seçim de İstiyorum!Siyaset
CHP'li Ensar Aytekin: Sandıkla Lider Değiştiren Tek PartiyizSiyaset