Hasan Fehmi Yörük “Devletin Geleceği, Kapalı Kapılar Ardında Kurulamaz”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun “İkinci İhanet Sürecine Hayır” başlıklı çıkışına destek vererek, Türkiye’nin milli birliğini ve egemenliğini hedef alan her girişimin karşısında olduklarını açıkladı.

Hasan Fehmi Yörük “Devletin Geleceği, Kapalı Kapılar Ardında Kurulamaz”
Hasan Fehmi Yörük “Devletin Geleceği, Kapalı Kapılar Ardında Kurulamaz”

Hasan Fehmi Yörük “Devletin Geleceği, Kapalı Kapılar Ardında Kurulamaz”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun “İkinci İhanet Sürecine Hayır” başlıklı çıkışına destek vererek, Türkiye’nin milli birliğini ve egemenliğini hedef alan her girişimin karşısında olduklarını açıkladı. Yörük, “Hiçbir siyasi akıl, milletin kaderini masa başı mutabakatlara teslim edemez. Bu milletin iradesi satılık değildir” dedi.

Balıkesir’in tarihsel hafızasında Kuvayı Milliye ruhunun canlı olduğunu vurgulayan Yörük, “Bu şehir, işgale karşı nasıl direndiyse bugün de ihanete karşı aynı kararlılıktadır. Kimse Balıkesir halkına alttan alta yürütülen kirli pazarlıkları barış diye sunamaz. Biz bu oyunu 20 yıl önce de gördük, şimdi de tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Hasan Fehmi Yörük “Devletin Geleceği, Kapalı Kapılar Ardında Kurulamaz”

“Temsil Yetkisi, Liyakat ve Hür İrade ile Verilir”

Yörük, Türk milletinin temsil yetkisinin birkaç kişi arasında paylaştırılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Türk’ü bir kişiye, Kürt’ü başka birine zimmetlemek isteyen anlayış; milleti etnik pazarlığa indirgemek demektir. Temsil, demokrasiyle olur. Sandıkla olur. Hiçbir topluluk, iradesini dayatmalara teslim etmez. Ne Türk ne Kürt buna razı olur.”

“Cumhuriyet, Hesaplarla Değil, İnançla Yaşatılır”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı:

“Cumhuriyet bizim namusumuzdur. Milletin birliği ve devletin bekası için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sözde çözüm süreçleriyle Cumhuriyet’in harcını gevşetmeye çalışanlara karşı, milletin hakkını ve haysiyetini savunmaya devam edeceğiz. Biz buradayız, Balıkesir burada. Ne Cumhuriyet’i yıktırırız ne bu vatanı böldürürüz.”

Kaynak: Haber Merkezi
siyaset