GündemSiyasetTeknolojiTürkiye Gündemi

Siyasette Çay Polemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “papatya çayı” öneren Akşener’e, Ömer Çelik’ten “rezene çayı” mesajı

 

1 93

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a papatya çayı içmesini tavsiye etmesi üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten rezene çayı çıkışı geldi. Çelik, PKK’nın açık destek ilan ettiği yapıda İYİ Parti’nin parça haline gelmesinin ‘rezene çayı’yla hazmının mümkün olmayacağını söyledi.

 

Sss

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı deprem bölgesinde atılan temeller nedeniyle eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Erdoğan’dan tepki gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çıkmış küçümsüyor. Yalana gerek yok, biz eğer yapıyorsak yaparız Meral hanım. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere maalesef kafanı çarpıyorsun, dikkat beni kendinle uğraştırma” şeklinde eleştiride bulunmuştu.

 

Bu yanıta Twitter hesabından alıntı yaparak cevap veren Akşener, “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” mesajını paylaşmıştı.

AK PARTİ’DEN YANIT GECİKMEDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “papatya çayı” önerisine sert bir şekilde yanıt verdi. Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, ” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantımızda eser ve hizmet temelli seviyeli bir seçim yarışı olması temennisinde bulunmuştu. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanımıza dönük ifadeleri, yakışıksız ve niteliksiz bir kampanya yürüteceklerinin ilanı oldu. Akşener yaptığı paylaşımda bir gerginlikten bahsediyor ve Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir üslup kullanıyor” dedi.

 

Merhaba 3

REZENE ÇAYI ÖNERİSİ

Akşener’in kullandığı dili kınayan Çelik, “papatya çayı” önerisine karşılık olarak şu öneride bulundu; “Bu yakışıksız dili kendilerine iade ediyoruz. Bu saldırgan üslubun sebebini biliyoruz. Kendi adaylarını ilan ettiklerinden beri PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca ‘rezene çayı’ içerek bile hazmetmek mümkün değildir.”

 

 

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu