GündemKöşe Yazıları

SİZ BAYRAK NEDİR VATAN NEDİR BİLİR MİSİNİZ?

Anne… Yavrusunu dünyaya getirdiğinde ne kadar sevinir değil mi? Ana yüreği olmayan bilemez,ana değeri bilmeyen bilemez..

Ya baba.. Belki çok belli edemez duygularını ama ilk kucağına aldığında,ilk kokusunu duyduğunda neler hisseder bilebilir misiniz? Baba olmadan bilemezsiniz..

Düşmanın nerde ve kim olduğunu bilmeden, çocuklarımızı ortaya savaşsınlar diye atanlar.. Terör denen belada çocuklarımızı kurban edenler size soruyorum. Siz anlar mısınız analar babalar ne hisseder,ne düşünür…
BİLEMEZSİNİZ… Çünkü siz hiç evlat diye kefene sarılmadınız.

BİLEMEZSİNİZ… Çünkü siz hiç oğlumun,şehidimin kanı diye bayrağa sarılmadınız.

Peki siz bayrak nedir, Vatan nedir onu bilir misiniz? Yok onuda bilemezsiniz…

Ülkesinde ki savaştan,ülkesi için savaşmaktan kaçanların memleketim de nasıl şen şakrak yaşadığını, sonra bayram tatillerinde refah içinde ailelerini ziyarete gittiğini bilirsiniz.Bilirsiniz ama hiçbişey yapmadığınız gibi onları ödüllendirir bu vatanın evlatlarını şehit etmeye devam edersiniz.

Memleketimi ne olduğu belirsiz insanlarla doldurdunuz. Kendi memleketimizin çocuğuna sahip çıkmadınız, elin yabancısını yine getirip sınavsız üniversitelere yerleştirdiniz. Hastahanelerde öncelik verdiniz.İlacı bedava verdiniz. Gözümüz yok verin verdiğiniz kadar. Peki ya karşılığında ne aldınız? Ben söyleyeyim ne aldığınızı. Siz verdikçe onlar ellerine kasap bıçağını alıp mahalleleri bastılar,benim vatandaşımı tehdit ettiler. Siz verdikçe onlar azdılar kendi kadınları yetmedi,benim kadınıma çocuğuma sarkıntılık edip tecavüz etmeye bile kalkıştılar. Siz verdikçe onlar çalışmadan üretmeden bedava yaşamaya alıştılar. Benim vatandaşım kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş oldu. Onlar ellerinde son model telefonlarla tatillerini kışın Uludağ kış turizminde, yazın bodrum ve marmaris yaz turizminde 5 yıldızlı otellerde geçirdiler. Sizde vere vere doymadınız. En sonunda vekilliği de verip rahata erdiniz.

Size şimdi değilse yarın hak bunun hesabını elbet soracak.Ağlayan anaların, ciğeri yanan babaların korları sizleri de yakacak. Ama ülke de elden gidecek…

Bu haykırışları duyun artık. Vatanımın her bir köşesinden analar babalar yeter,yeterrrr,yeterrrr diye bağırıyor. Siz terör bitecek barış sağlanacak dedikçe hergün biryerlerden şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Ve biz kimler için ne için savaştığımızı bilmeden birer birer ya savaşta yada terör belasında evlatlarımızı kaybediyoruz.

************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu