Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Skandal Açıklamanın Sonrası Tepkiler Sürüyor

Skandal Açıklamanın Sonrası Tepkiler Sürüyor

 

Balıkesirspor’un genç başkanı Özgür Yılmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı skandal açıklamalara tepkiler sürüyor. Özellikle, Başkan Yılmaz’ın bağış konusunda iş insanlarını eleştirirken kullandığı, “bu memleketin ekmeğini yiyip, bu memleketten para kazanan ama bu memleketten olmayan” ifadesi büyük şaşkınlık yarattı.

 

Skandal Aciklamanin Sonrasi Tepkiler Suruyor 01

Sadece Balıkesir’de Değil Ülkede de Dikkat Çekti

Başkan Yılmaz’ın, özellikle bağış konusunda BAY NET inşaat şirketi yönetim kurulu başkanı Metin Bayram’ı adeta hedef gösterircesine kullandığı ayrıştırıcı ifade ve Balıkesirspor’a bağış çağrısı için kullandığı zorlayıcı dil, sadece Balıkesir’de değil ülke genelinde dikkat çekti.

Stresli Mali Tabloya Rağmen Handikap Yaratıyor

Balıkesirspor’da ki stresli mali tabloya rağmen, Başkan Özgür Yılmaz’ın kullandığı ifadeler, birçok konuda kaliteli yatırımcıya ihtiyaç duyan ve yetkililerce sık sık çağrılan yabancı yatırımcı açısından oldukça sakıncalı ve rahatsız edici olması bir yana, aynı zamanda handikap yaratıyor.

İnfiale Neden Olabilecek Bir Açıklama

Balıkesirspor’un Başkanı Özgür Yılmaz’ın skandal açıklamasının, yetkililerce de dikkatle izlendiği ifade ediliyor. Yetkililer, özellikle yabancı göçmenlerin ülke genelinde tartışıldığı ve tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde, bu ve benzer ayrıştırıcı ifadelerin infiale yol açabileceğini vurguluyor.

 

Camiadan da Tepkiler Geliyor

 

Skandal Aciklamanin Sonrasi Tepkiler Suruyor 02

Ayrıca, kulüp tarihinde benzeri yaşanmamış bu skandal açıklama, kulüp camiası da  tepki ile karşıladı. Önceki iki başkanın da Balıkesir’i içselleştirmiş ancak Balıkesir doğumlu olmadığına gönderme yapan camiadan, “kaldı ki Metin Bayram her dönem Balıkesirspora katkı sunan hatta 2017-2018 sezonunda Balıkesirspor’un ana sponsorluğunu yapmış bir isim.” Değerlendirmesi yapıyor.

Büyük Bir Şaşkınlık Ve Üzüntü Yaşadım

Skandal açıklamaya dair Merhaba’ya kısa bir değerlendirme yapan BAY NET inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bayram ise, “açıklamayı izlediğimde büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadım. Sonuçta ben uzun yıllardır Balıkesir’de yaşıyorum ve kendimi Balıkesirli olarak addediyorum. Olanaklarımızı dahilinde de Balıkesir’e her platformda katkı sağlamaya gayret ediyorum. Oldukça talihsiz bir açıklama olmuş” dedi.

Bu arada ayrıştırıcı ifadeler ile adeta hedef gösterilen Metin Bayram’ın sadece Balıkesirspor’a değil aynı zamanda farklı spor branşlarına ve vakıflara bağış yaptığı da biliniyor. Bunun örneği de son olarak Balıkesir’in şampiyon boksörü Ali Eren Demirezen’e sponsorluk yapmış olması.

Balıkesir kamuoyundan yükselen bir diğer itiraz ise, Balıkesirspor’un şehrin markası olduğu ve bağış için hiçbir şekilde zorlamaya ihtiyaç duymadığı yönünde. Camia, “olanakları müsait olan iş insanlarımız neredeyse her dönem gönüllü olarak destek oldu. Evet, bu yeterli değil belki. Ama bu bağışlar olmasa Balıkesirsporun bu günkü mali tablosu çok ama çok daha feci durumda olurdu. Bu da önemli bir ayrıntı.” Şeklinde değerlendirme yapıyor.  Ayrıca, açıklama sonrası yönetim kurulundan gelen bazı istifaların, kulüp içinde de skandal açıklamaya gösterilen rahatsızlığı ifade ettiği belirtiliyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Özgür Yılmaz kim oluyorda böyle sedat Peker gibi açıklamalar ile insanları tehtid ediyor? Üstelik adam daha önceden sponsor da… Balıkesirsporun resmî sayfasından Balıkesirspor adına konuşarak halkı kandırdığının, balkes adına ırkcı bir tutum sergilediğinin farkında değil mi? Birilerinin balıkesirsporu mafyavari hareketlerden kurtarması gerekiyor gerçekten. Utançverici…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu