Kamil AKYÜREK

ŞOFÖRLER ODASINDA SÜRPRİZ KONGRE SÜRÜŞÜ

 

Oda seçimleri her zaman dikkatimi çekmiştir. Kıyasıya bir rekabeti heyecanla izlemek istiyorsanız oda seçimleri size bunu her zaman taahhüt eder. Zira tıpkı muhtar seçiminde olduğu gibi oda seçimlerinde de, siyasi seçimlerdeki parti şemsiyesine benzer bir çatı olmadan, tamamen bireysel bilinirlik, saygınlık, dürüstlük v.s. gibi kişisel özellikler ile yarışmak zorundasınız.

Hal böyle olunca doğal olarak genelde bireysel özellikleri birbirine benzer olan adaylar yarışır. Sürprizlere her daim açık olan bu seçimlerin sonucunu kişisel PR (bilinirlik), yönetim listesi ve üyelerle kurulan ikili ilişkilerin seviyesi belirler. Şoförler odası seçimleri de aşağı yukarı bu atmosferde gerçekleşti.

“Aşağı yukarı” deyimini kullanmamın nedeni; bu seçimde seçimin bileşenlerini etkileyecek ve çok nadir yaşanan birkaç olgunun varlığı idi.

Peki, neydi bu olgular?

Birinci ve en önemli olgu, büyükşehir olmanın getirdiği ve özellikle Şoförler odasını ilgilendiren sancılı değişimlerin Fehmi Erdem Başkanlığında ki döneme denk gelmesi ve bu sancıların Erdem’in ciddi şekilde yıpranmasına neden olması. Zira biraz geriye bakınca, Şehir içi-Şehir dışı yolcu ve yük taşıyıcılarını ilgilendiren, A. Edip Uğur yönetiminde ki Büyükşehir Belediyesinin biraz despotça algılanan tartışmalı kararları sonrasın da Erdem’i düştüğü zor durumu hatırlarsınız.

İkinci ve bir o kadar önemli olgu, Rıza Tekin isminin etkili bir isim olması. Zira Tekin, şoför camiasında açık sözlülüğü ile bilinen, PR’ı (bilinirliği) yüksek olan ve doğru bildiği değerlerden taviz vermeyen kişiliği ile dikkat çeken bir isim. Ayrıca Rıza Tekin bu seçime hem doğru argümanlar, hem de mevcut yönetime doğru eleştiriler yöneltmeyi beceren bir yol izlemeyi başararak bana göre takdire şayan zor bir işi başardı.

Aslına bakarsanız sahada yaptığım yoklamalarda bu iki olgunun seçim sonucunu etkileyebileceğini öngörmüştüm. Kazananı gösterecek yoğunlukta olmasa da seçim sonucunu etkileyecek bu olgulara sandıklar kurulduktan sonra salonda duyduğum, oda bütçesinin kötü yönetildiği iddiaları da eklenince kendi kendime şimdi sürpriz bir sonuç çıkabilir dedim.

Sandıklar açılınca o sürprizin adı da Rıza Tekin oldu.

Tebrikler Rıza Tekin…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu