Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Sokağa Çıkma Yasağına %84 Destek

Sokağa Çıkma Yasağına %84 Destek

 

Tüm Ülkede artan yeni vaka sayıları ve Hastanelerde oluşan yükün artarak kritik limitlere ulaşması, kısıtlamaların da tekrar gündeme gelmesine neden oluyor.

 

10 Kişiden 8’i Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstiyor

Ipsos tarafından Milliyet Gazetesi için yaptığı araştırmada vatandaşların %84’ü sokağa çıkma kısıtlamasının geri gelmesini istiyor.  Ipsos tarafından Milliyet gazetesi için yapılan araştırmanın sonuçlarında göre, Sağlık Bakanlığı’nın bilgilendirmelerinden hasta sayısının her geçen gün arttığına, önlemlerin sıkılaşmaya başladığına, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma süresinin azaldığına, açık alanda sigara içme yasağı geldiğine değinildi.

Toplumun Yaklaşık 5’te 1’i Salgında Yeni Bir Zirve Yaşandığını Düşünmüyor

IPSOS’un Millyet Gazetesi için derlediği haberde, Bazı Avrupa ülkelerinde sıkı karantina düzenine geçildiği, Ülkemizde her 10 kişiden 6’sı yakın veya uzak tanıdıklardan Kovid-19 pozitif haberi aldığı belirtiliyor. Ve tüm bu gelişmelere rağmen hala toplumun yaklaşık 5’te 1’i salgında yeni bir zirve yaşandığını düşünmüyor. Daha önceki haftalarda da gördüğümüz üzere milyonlarca insan hala bu fikirde olduğuna işaret ediliyor.

 

Büyük Çoğunluk Daha Sıkı Önlem Talep Ediyor

 

Geri kalan vatandaşlar da ister istemez daha sıkı önlem talebinde bulunduğu belirtilen anket çalışmasında, restoran ve kafelerin gece 22:00’den sonra kapatılması uygulaması destekleniyor, hatta tüm gün kapatılmalı diyen bir grubun olduğu da belirtiliyor. Neredeyse her 10 kişiden 8’i hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanması düşüncesinde olduğu ifade edilen çalışmada, “haksız da sayılmazlar, yoksa sorunu önemsemeyen, neredeyse inkâr eden önemli bir kesim varken hastalık ile mücadele çok zor olacak” notu da yer alıyor.

Tedbirler Çoğunluk Tarafından Destekleniyor

Araştırma sonuçlarının yer verildiği haberde, 6-10 Kasım haftasına gelindiğinde her 10 kişiden 6’sının yakın ya da uzak tanıdıklarından birine korona teşhisi konduğu haberini aldığı ve toplumun yüzde 84’ünün, hafta sonu tüm Türkiye’de ya da bazı illerde bile olsa sokağa çıkma yasağının uygulamasının tekrar başlatılmasını desteklediği belirtiliyor. Haberde ayrıca, Koronavirüs vakası sayılarındaki artış, yakın ya da uzak tanıdıkları birine koronavirüs teşhisi konması ile birlikte, geçen hafta içinde yürürlüğe konan kafe/restoran/internet kafe gibi işletmelerin 22’den sonra kapatılmasına yönelik alınan kararları halkın çoğunluğu desteklediği belirtilmiş, hatta yüzde 33’ünün tüm gün kapatılması gerektiği görüşünde olduğu ifade edilmiş.

IPSOS’un Milliyet Gazetesinin için derlediği haber ve araştırmanın ayrıntıları için burayı tıklayabilirsiniz…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu