Gündem

“SOKAKTA SATRANÇ VAR” PROJESİ PANDEMİ KURALLARIYLA YAPILACAK

“SOKAKTA SATRANÇ VAR” PROJESİ PANDEMİ KURALLARIYLA YAPILACAK

 

Türkiye Satranç Federasyonu(TSF), “Sokakta Satranç Var Projesi”ni pandemi dönemine özgü tedbir ve önlemlerle gerçekleştirecek.

 

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek proje, 12-20 Eylül tarihleri arasında “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla hayata geçirilecek. Projede bu yıl hem satranç sevgisinin yansıtılması hem de korona virüs salgınına karşı mücadele için ‘maske, sosyal mesafe ve temizlik’ kurallarına uyulması çağrısı yapılacak. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, açık hava da dahil hiçbir alanda ve mekanda toplu müsabakalar düzenlenmeyecek.

 

Türkiye’nin dört bir yanında satrançseverler, şehirlere özgü yasaklamalara ve önlemlere uygun olarak, evinin bahçesinden balkonuna, yayladan sahile, parklardan tarihi mekanlara kadar, kalabalıklara karışmadan hem satranç sevgisini ve hem de pandemi ile mücadelede kurallara uymanın önemini sergileyebilecek. Projeye katılanların maçlarını yakın aile bireyleri ile pandemi kurallarına uygun, örnek teşkil edecek görüntülerle yapılması öneriliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu