Köşe Yazıları

Son Bir Yılda Kilo Alanlar

Son Bir Yılda Kilo Alanlar

Koronavirüsle mücadelede sağlık için atılan maske,mesafe ve hijyen tedbirlerinin yanında kilo kontrolüde son derece hayati öneme sahip.Özellikle hanımlar için büyük dert.Neden mi? Giyim kuşamına önem veren ve alışverişi seven bizler kilo kontrolünü yapmazsak aynalara bakınca mutsuz oluveriyoruz. Dolabımızdaki kıyafetler artık olmuyor yeni alışveriş yapıyor ve genişledikçe bedenlerimizi genişletiyoruz. Farkında olmadan obez bir yaşama sürükleniyoruz…

Mutsuz olmamak için kilo kontrolü şart. Aynalara gülen bir yüzle bakabilmenin şartı adeta. O halde Obeziteden korunmak için birşeyler yapmalı. Sağlıklı beslenme düzeni sağlanmalı. Bu konuda  Karbonhidrat alımı azaltılmalı ve glisemik indeksi düşük olanlar tercih edilmeli.Uzun yıllardır sürekli bu cümleyi hatırlayanlar olacaktır.Kimi zaman televizyonda bazende dergilerde sık okurduk bu cümleleri.Ve  yine Sebze ve antioksidan özelliği olan portakal, mandalina, kivi, ayva ve nar gibi besinler vazgeçilmezimiz olmalı ancak az ve öz yenmeli.

Tam tahıllar, yağsız kırmızı ve beyaz et, balık haftanın en az 3 günü tüketilmelidir. Şekersiz dahi olsa yapay içeceklerden ve meyve sularından uzak durulmalı. Kolay değil elbette evlerimizde otururken, TV karşısında abur cubura dadanmış olanlar olarak biz nefsimizle bu dönemde nasıl mücadele edeceğiz? Kolay değil ancak sağlık elden gitmeden ve mutluluğumuzu bu yönde kaybetmeden yapabileceklerimiz var. Özellikle hareketli bir yaşamla birlikte hafif tempolu yürüyüşler ve merdiven kullanma alışkanlığından vazgeçmemek gibi. Egzersiz yapmak uyku düzeninizin sağlanmasına ve stresin azaltılmasına da katkıda bulunur. Bu amaçla gevşeme egzersizleri ve yoga yapılabilir. Yeterli ve kaliteli bir uykuda işin cabası. Giydiğimiz kıyafetlerin içinde mutluluğun sırrı beslenme alışkanlıklarımız ve hareketli yaşantımıza bağlı.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu