Türkiye GündemiGündem

Son Dakika! Bakan Bilgin: ‘’bu hafta Meclis’e gelir diye düşünüyorum’’

Son Dakika! Bakan Bilgin: ‘’bu hafta Meclis’e gelir diye düşünüyorum’’

 

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu hafta Meclis’e gelebileceğini açıkladı. Bilgin, düzenlemenin bu yıl 120 ila 150 milyar lira arasında maliyeti olacağını belirtti.

 

Binlerce çalışanın gündeminde yer alan EYT sorununda düğüm, 2022’nin sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de düzenlenen zirve sonrası yaptığı açıklama çözülmüştü. Yeni düzenlemeyle, yaş sınırı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı olanlar için emeklilik kapısı açılıyor.

 

BU HAFTA MECLİS’E GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam gerçekleşen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı. EYT teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilgin, teknik yazım sürecinin uzun olduğunu, bu hafta teklifin Meclis’e gelebileceğini ifade etti.

 

“BÖYLE BİR BORÇLANMA YOK”

Bilgin, “Onun borçlanması tamamen bizim meri, yaşanılan kanunumuza göre yapılan bir şey. Benim 5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok.” dedi.

 

Haberler.com’un haberine göre, “İhya devreye girebiliyor mu Bağ-Kur’lular için?” şeklindeki soruya Bilgin, “EYT için giremez. EYT’de bilfiil çalışmış olmak gerekir.” yanıtını verdi. Bakan Bilgin, yapılandırma kapsamına giren SGK prim borçları ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu