GündemDünyadan HaberlerEkonomiTürkiye Gündemi

Son Dakika! Bakan Çavuşoğlu Brüksel’de Konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem felaketindeki hasarın 103,6 milyar dolar olarak hesaplandığını ifade ederek, “Erken uyarı sistemleri kullanarak şehir tasarımında kolay tahliye imkanı veren planlara öncelik verilecek” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerinin yeniden inşasında kullanılmak üzere fon oluşturulması amacıyla düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nda konuştu.

 

Türk halkının güçlü dayanışmasına ve dünya ülkelerinden gelen yardımlara değinen Çavuşoğlu, “Saatler içinde akıllara gelmeyen bir trajedi yaşandı. Ama Türkiye’ye gelen Varhelyi gibi yetkililer sadece yıkımı değil, Türk halkının gücünü de gördü. Türkiye halkı ve STK’ları devletle el ele vererek çalışmalara yardımcı oldu. Uluslararası toplumun da inanılmaz destek ve cömertliğini gördük. Dünyanın her yerinden gelen kurtarma ekipleri bizim vatandaşlarımızı kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye attılar. Biz size borçluyuz ve bu dostluğunuzu asla unutmayacağız’’ dedi.

“Hasar 103,6 milyar dolar olarak hesaplanmıştır”

Gelinen noktada uzun ve çok yoğun bir çalışma yapılması gerektiğini aktaran Çavuşoğlu, “Önümüzde çok büyük bir iş var. Buradaki hasar 103,6 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Burada özellikle halkın geri dönmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Buradaki ekonomik hayat sınırımızın ötesini de etkilediği için bölgenin tekrar refaha kavuşması için çalışacağız. Burada yapacağınız bağışlar bu çalışmalar için çok önemlidir. Bugün bu olay Türkiye’nin başına geldi ama yarın başka bir ülkenin başına gelebilir. Sadece dayanışmayla yarınlarda da birlikte kalabiliriz’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu