GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Son Dakika: ÖSYM’den Bu Seneye Özel “İkinci Ek Yerleştirme”

Son Dakika: ÖSYM’den Bu Seneye Özel “İkinci Ek Yerleştirme”

 

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesabından bir açıklama geldi.

 

Aygün, 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirmelerin yapıldığını belirtti. Ayrıca, ilk yerleştirmeler sonucunda boş kalan kontenjanlar için, ikinci ‘Ek Yerleştirme’ yapılacağını açıkladı. Aygün bu ikinci Ek Yerleştirmenin özellikle bu seneye özel olduğunu da özellikle vurguladı.

 İlk Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu

Açıklama, ÖSYM Başkanı Aygün’ün Twitter’daki hesabından geldi. 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alan Yükseköğretim Ön Lisans ve Lisans Programlarının en küçük ve en büyük puanları ile yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri içeren Tablo-3 ve Tablo-4’ün ‘https://osym.gov.tr/TR,21287/2021-yks-yerlestirme-sonuclari-aciklandi-31082021.html’ adresinde yayımlandığını açıkladı.

İlk Yerleştirmede Boş Kolan Kontenjanlar İçin Ek Yerleştirme

Bu gün itibari ile ilk yerleştirme sonuçları belli oldu. Ancak, Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre, bu seneye özel ‘ikinci ek yerleştirme’ yapılacak. Bu seneye özel olarak 1’inci Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için ‘ikinci ek yerleştirme’ söz konusu. Ayrıca, 2’nci Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar, 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar, 4 yıllık lisans programlarını tercih için başvuru yapacak.

TABAN PUANLAR AÇIKLANDI

Bu arada, ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) göre öğrenci alan üniversite taban puanlarını açıkladı. ÖSYM’nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının ön lisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor.

Son Dakikaosymden Bu Seneye Ozel Ikinci Ek Yerlestirme

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu