GündemEkonomiÖzel Haberler

SON GÜN 31 ARALIK

Balıkesir Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuruların 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldığını söylerken MERHABA’ya yaptığı açıklamada çiftçilere de önemli bir çağrıda bulundu.

Üreticilerin çiftçi kayıt sistemine kaydını yaptırmadıkları takdirde devlet desteklerinden yararlanamayacaklarını söyleyen Balıkesir Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ‘‘’Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlandı. ÇKS yönetmeliğine göre, üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona ermektedir. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılmamaktadır. Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 2018 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapamayan çiftçiler, söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek’’ ifadelerini kullandı.

‘‘BU BİR FIRSAT’’

Haziran’ın sonu itibariyle biten başvuruların Aralık sonuna kadar uzatılmasını değerlendiren Başkan Sözat, ‘‘Üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuruları 30 Haziran’da sona erdi. Bizim girişimlerimiz ve çiftçilerimizin mağduriyet yaşadıklarını belirtmemiz üzerine Genel Merkezimizin de girişimleriyle bu süre 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Bu üreticilerimiz için çok iyi oldu. Derin bir nefes aldık. Kayıtlarımızda yüzde 90 tamamlandı’’ dedi.

‘‘DEVLET DESTEĞİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR’’

Balıkesir Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ‘‘Üreticilerimizin Çiftçi kayıt Sistemi’ne kayıtları oldukça önemli. Bu kayıtları yaptıranlar devletin verdiği desteklerden yararlanabilecekler. Kaydını yaptırmayan çiftçilerimiz desteklerden yararlanamayacaklar. O nedenle tüm üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi2ne kayıtlarını yaptırmalarının önemli olduğunu söylemek istiyorum’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu