Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

Tüm dünyayı tehdit eden ve ülkemizde de etkili olan Covid-19 (koronavirüs) ile ilgili olarak, İvrindi’de yaşanan gelişmeleri sorduğumuz Yusuf Cengiz’den sevindiren açıklamalar geldi. Valilik liderliğinde , Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlıkla koordineli bir şekilde süreci yönettiklerini ifade eden Cengiz, “İvrinde müsterih olsun. Biz onlar için buradayız” dedi.

“YÜK AĞIR AMA ALNIMIZ AK”

Yerel yönetimlerin özellikle bu dönemde daha büyük bir sorumluluk yüklendiğini ifade eden İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ bu büyük bir sorumluluk çünkü belediye olarak vatandaşın temizliğinden hijyeninden ve tertibinden sorumluyuz. Biz bu ağır yükü alnımızın akıyla taşıyor ve Valimiz Ersin Yazıcı liderliğinde, çok iyi bir koordinasyon ile süreci yönetiyoruz” dedi.

 

ÜSTÜN ÇALIŞMA SERGİLİYORUZ

Cengiz ‘’  İlçe genelinde duyarlı ve çok rahat bir durumdayız, kırsalda ki nüfusumuz çok fazla olduğu için ilçe merkezinde bir problem yok. Mahallelerimizde aynı şekilde, bir iki tane vaka var diyebiliriz. Yani yok denilecek kadar az, ama biz koronavirüste mücadelemizi belediye olarak yine de en üst düzeyde yürütüyoruz. dezenfekte konusunda üstün bir çalışma sergiledik” dedi.

CADDE VE SOKAKLAR YIKANDI

Vatandaşa verilen hizmetlerin aksamaması için mesai yapan tüm kurumlarda düzenli olarak dezenfeksiyon çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Cengiz, “Okullar, camiler, parklar ne kadar resmi kurum varsa ve bize talepte bulunan özel iş yerlerine kadar belediyemiz ilaçlama çalışması yaptı ve yapmaya devam ediyor. Vatandaşımızda bu çok olumlu bir yankı oluşturdu, İtfaiyemiz ve büyükşehrimizin desteğiyle hijyen amacıyla cadde ve sokaklarda yapılan yıkama işlemi, özellikle vatandaşlardan takdir aldı” şeklinde konuştu.

GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATTIK

Büyükşehirler giriş çıkışların kapatılması kararı çıkar çıkmaz İzmir ve Manisa sınırında yer alan ana ve ara yollarda giriş çıkışların kapatıldığını belirten Cengiz, “aynı zamanda körfez bölgemize geçiş yolu üzerindeyiz. Giriş-çıkış yasağı başlamadan İstanbul’dan gelenler vardı, yol üzerinde olduğumuz için rahatsızlıklarımız oldu. Aynı şekilde körfez belediyelerinin de olduğu gibi. Şu anda bu da engellenmiş oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

İVRİNDİ BU KONUDA DUYARLI

İvrindi ilçesi olarak Covid-19 (koronavirüs) ile ilgili son derece duyarlı olduklarını ifade eden Cengiz, “Bu konuda devamlı uyanık durumdayız, en ufak bir harekette müdahale ediliyor ve vatandaşlarımız da çok duyarlı bu konuda. Koronavirüsü vakasının yayılmasından dolayı özellikle vatandaşımız çok duyarlı ve bilinçli durumda. İvrindi’de vatandaş bu duruma dikkat ediyor ve çarşıya çıkışta yalnızca ihtiyaçlarını giderip doğrudan evine gidiyor. Zaten 20 yaş altı ve 65 yaş üstü evlerinde. Aradaki yetişkin grupta sadece ihtiyaçları için çıkıyorlar. Umre ’den gelen vatandaşlarımız 14 gün karantina altına alındı, şu an karantina bitti bu vatandaşlarımızın ikisi de sağlıklı, birinde vaka şüphesi vardı ama negatif çıktı. Köylerimiz de bile sokaklar boş. Tarımla hayvancılık istisna tutulmasına rağmen, insanlar tarlada ahırda, merada işini yapıp eve dönüyorlar.

‘’İLK MASKE ÜRETEN İLÇEYİZ

İnsan trafiğini önlemek için Balıkesir genelinde bazı caddelerin trafiğe kapatılma uygulamasını hatırlatan Başkan Cengiz, “ Balıkesir’den birimler bizi de aradılar ve ‘sizin İvrindi’de cadde olarak kapatılması gereken bir yer var mı’ diye sorduklarında, ben yok dedim. Çünkü yasaklara tam anlamıyla uyuyoruz. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız olmadığı için bir caddemizi kapatmaya gerek duymadık. İvrindi’deki hemşerilerimden burada 70 mahallede yaşayan tüm hemşerilerime özellikle teşekkür ediyorum, bu konuda bizi zor durumda bırakmadılar. Biz her zaman onların yardımına koşuyoruz, belediye olarak ya da şahsi olarak en ufak yardıma ihtiyacı olanların yanındayız. 65 yaşın hizmetine koşuyoruz, evde bir ihtiyacı olan ya da durumu kötü olan varsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçe olarak, ilk maske üretimine başlayan ilçe olduk. Şu ana dek yaklaşık 15-20 bin maske ürettik ve vatandaşımıza dağıttık. An itibari ile günde en az 2 bin üretim yapıyoruz ve bunları bedelsiz olarak vatandaşımıza olabildiğinde ulaştırmaya çalışıyoruz.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu