Gündem

Sosyal Medyanın On Beş İlginç Tipi

SOSYAL MEDYANIN ON BEŞ İLGİNÇ TİPİ

 

 

 

Elini verenin kolunu kaptırdığı ve artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olan sosyal medyada çok ilginç karakterlerle karşılaştığımız inkâr edilemez. Peki, kimdir bunlar?

 

1.BURDAYIM TİPİ: Saat kaç olursa olsun her an orada bulacağınız, tabiri caizse yatağı yorganı bilgisayar önüne serdiğini düşündüren tiplerdir. Yemek yerken bile herhangi bir paylaşımı gözden kaçıracağından korkan bu tiplerin önlerinde bilgisayarı yoksa ellerinden telefonu düşmez. Genellikle her paylaşımı beğenir.

 

2.PAYLAŞIMKOLİK TİP: Sürekli olur olmadık paylaşımlar yapan ve paylaştıklarının listesindekiler tarafından beğenilmesini arzu eden kişilerdir. Bunlar hangi paylaşımını kimin beğendiğine kadar inceler. Kendisini takip edemeyenlere içten içe kırılır.

 

3.GÜNDEMCİ TİP: Günün anlam ve önemine dair konular hakkında mutlaka bir paylaşım yapan tiplerdir. Dini ve resmi bayramları, kurtuluş günlerini, sınav tarihlerini asla kaçırmaz. Fark ettiği an hemen duruma el koyar. Alnı uzun süredir secdeye değmemesine rağmen her cuma günü Müslüman olduğunu hatırlayan tipler de bu guruba girer.

 

4.HAZIRCI TİP: Hiçbir şey üretemediği için başkalarının hazırladığı görsellerle işini yürütebilen tiplerdir. Bunlar özellikle çok beğenilen ve bilinen sözleri, videoları paylaşmaktan gurur duyarlar.

 

5.ISITICI TİP: Eski paylaşımlarını yeniden ve yeniden ısıtıp arkadaşlarına sunan tiplerdir. Geçmişini merak edenin zaten sayfasını gözden geçireceğini akıl etmez. “İki yıl önce işte burda!” “Sosyal medya hatırlattı,” gibi başlıklar altında Türk filmi kanallarındaki tekrarların benzerini yaptıklarının fark edilmeyeceğini düşünürler.

 

6.ÖZLEMCİ TİPLER: Bunlar küçüklüğünün, gençliğinin, evlenme ve nişan günlerinden kalan buldukları her fotoğrafı paylaşmaya meyilli tiplerdir. Artık tesettürlü olsa bile açık fotoğrafını paylaşmaktan çekinmez. Önemli olanın bu paylaşımının sosyal medyada beğenilmesi olduğunu düşünür.

 

7.MESAJCI TİPLER: Sürekli birileriyle sohbet etme amacı güden “Merhaba, nasılsınız, ne işle meşgulsünüz, rahatsız etmedim umarım” gibi cümlelerle karşı tarafın vaktini de çalabilen boş tiplerdir. Bunlar konuşacak birini buldular mı bıktırana kadar yazmaktan vazgeçmez en sonunda kavga çıkarıp hakaretle noktalarken üste çıkmaya çalışan tiplerdir. Şıpsevdi bir kişilikleri vardır.

 

 

devam edecek…

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu