Dünyadan HaberlerGündemSpor

SPOR YAPIYORUM SAĞLIKLI KALIYORUM

Sevgili gençler bugün ‘Gençlik’ sayfamızda Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sizlere spor yapmanın önemini anlattılar. Yaptıkları sporlarla ilgili konuşan gençler, diyabeti önlemenin yolunun da spor yapmaktan geçtiğini söylediler.

Sağlıklı yaşamın ön koşulu spor yapmak, doğru beslenmek ve bol bol hareket etmektir. Diyabet konusuna dikkat çekmek isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde diyabet farkındalığı etkinlikleri yapıldı. Atatürk Parkı’nda gerçekleşen etkinliklere katılan öğrenciler, sağlıklı yaşam hakkında neler yapılması gerektiğini anlattılar.

Medine İlhan: Ben spor yapmayı çok seviyorum. Spor yaparak hem sağlıklı hem d zinde oluruz. Biz okuldan öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla beraber İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Diyabet Farkındalığı gününde Atatürk Parkı’nda etkinliklere katıldık. Çok eğlenceli ve verimli bir gün oldu. Ben tüm arkadaşlarıma spor yapmalarını öneriyorum.

Fatma Nur Esen: Sporun pek çok faydası var. Hastalıkları bile önleyen önemli bir aktivite. Diyabet hastalığını en çok tetikleyen şey spor yapmamak. Biz ne kadar çok spor yaparsak o kadar sağlıklı oluruz. O nedenle spor yapmayı ihmal etmemeliyiz. Bol bol spor yapmalıyız. Ben voleybol oynuyorum ve voleybol oynamayı çok seviyorum. Bu beni çok mutlu ediyor.

Ebrar Yalçınkaya: Spor yapmak çok eğlenceli. Hem sağlık kazandırır hem de pek çok hastalığı engeller. Ben tüm arkadaşlarıma bol bol spor yapmalarını öneriyorum. Spor yaptıkça kendimize olan özgüvenimiz de yerine gelir. Spor yapmak için en az bir spor branşıyla uğraşmalıyız.

Feyza Mengüç: Spor yaparak hem sağlıklı hem de zinde oluruz. Spor hayatımızı yoluna koyan çok eğlenceli bir aktivitedir. Ben voleybol ve basketbol oynamayı çok seviyorum. Bu sporları yaparken kendimi daha mutlu hissediyorum. O nedenle tüm arkadaşlarıma bol bol spor yapmalarını öneririm. Çünkü spor yapmak sağlığın ilk koşuludur. Ne kadar çok spor yaparsak o kadar başarılı oluruz. Hastalıklara yakalanmayız ve sağlıklı bir bünyeye sahip oluruz.

Melis Yalçıntaş: Ortaya çıkan pek çok hastalığın nedeni hareketsizliktir. Diyabet hastalığı da hareketsizlik nedeniyle çok ciddi etkileri olan bir hastalıktır. Ben tüm arkadaşlarımın bol bol spor yapmalarını öneriyorum. Çünkü bu sayede hastalıklara yakalanma oranımız çok düşer. Atatürk Parkı’nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik nedeniyle çok eğlenceli zaman geçirdik. Arkadaşlarımızla birlikte sportif aktivitelere katıldık. Oyunlar oynadık. Oldukça güzel bir zamandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu