GündemTeknoloji

“SU ALTI CANAVARLARI” ALTIEYLÜL’DE

“SU ALTI CANAVARLARI” ALTIEYLÜL’DE

 

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Balıkesir’i Teknofest’te temsil edecek öğrencileri makamında ağırladı.

Su Altı Sistemleri üzerine çalışma yapan öğrenciler yaptıkları projeyi Teknofest’e taşıyacak. Teknofest bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek. TEKNOFEST 2020 İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması Kritik Tasarım Raporları sonucunda takımların almış oldukları puanlar ve sıralamalara göre öne çıkan Balıkesirli öğrenciler, Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020’de Balıkesir’i temsil edecek. Balıkesirli öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcıya yaptıkları ziyarette projelerini Başkan Avcı’ya anlattılar.Başkan Avcı gençleri tebrik ederek Su altı sistemleri ileri kategorisinde yarışacak olan su altı Canavarları takımına başarı diledi.

 

BALIKESİRLİ ÖĞRENCİLER SU ALTI SİSTEMLERİNDE YARIŞIYOR

Geleceğin su altı teknolojileri için İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ASELSAN yürütücülüğünde lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında düzenleniyor.Çerçevesi belirlenmiş senaryolara ilişkin görevleri başarı ile gerçekleştirecek, uzaktan kumandalı ve/veya kısmi otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesi ve geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş bir tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesine yönelik olarak temel ve ileri olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışma 19-22 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılacak.

 

119213650 2645052539050268 4311007395367624651 N

 

TEKNOFEST HEYECANINI YAŞAYACAKLAR

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 20.197 takımdaki 100 bin gencimiz kıyasıya mücadele edecek. Gençlerin ürettiği fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri çok önemli bir platform olan TEKNOFEST binlerce gencin yetişmesine imkan sağlıyor. Dereceye girmeye hak kazanan takımları 3 Milyon TL’nin üzerinde ödülün beklediği TEKNOFEST bu yıl milli mücadelenin gazi şehri Gaziantep’te düzenleniyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu