Etkinlikİlçe Haberleri

Su Kaynaklarının Geleceği Balıkesir’de Konuşuldu

Balıkesir Ticaret Odası ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliği ile düzenlenen "Su ve Sürdürülebilirlik Zirvesi", önemli isimleri bir araya getirerek, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi üzerine zirce gerçekleştirdi.

Su Kaynaklarının Geleceği Balıkesir’de Konuşuldu

Su Kaynaklarinin Gelecegi Balikesirde Konusuldu 1
Su Kaynaklarının Geleceği Balıkesir’De Konuşuldu

Önemli İsimler Zirvede Yer Aldı

Su ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurusu Üyesi Semra Sevinç ve Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım konuşmacı olacak katıldı. Zirveye, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ‘da katılım sağladı.

Su Kaynaklarinin Gelecegi Balikesirde Konusuldu 2
Su Kaynaklarının Geleceği Balıkesir’De Konuşuldu

“Korumamız gerektiği çok açık bir şekilde ortadadır”

Zirve kapsamında yapılan açılış konuşmasında Vali Ustaoğlu, doğal kaynakların önemine vurgu yaparak, “Su, denizler, göller, dağlar, yaylalar, üzerinde yaşadığımız toprak, bizlere verilmiş birer emanettir. Bu emaneti, gelecek nesiller için sorumlu ve sürdürülebilir şekilde korumamız gerektiği çok açık bir şekilde ortadadır” dedi.

“Balıkesir olarak su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda kararlıyız”

Ardından söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise, “Su konusunda dünyanın her yerinde maalesef büyük bir sıkıntı var. Sıkıntı ne? Vahşi sulama. Aynı şey Balıkesir’imizde de geçerli. Bunun dünyadaki uygulamalarını inceledik. Daha öncesinde de çalışmıştık; ne yapabiliriz diye. Ve bir hedef belirlemiştik, bu hedef ışığında ilerliyoruz, ilerlemeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmektir”

Zirvenin diğer önemli konuşmacısı olan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ise, “İş dünyası olarak suyun sürdürülebilir kullanımı ve korunması konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bugün burada bir araya gelmemizin amacı, bu sorumluluğun bilincinde olan paydaşlar olarak çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmektir” ifadelerini kullandı.

Zirve boyunca su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi, suyun ekonomik ve çevresel etkileri, suyun tarım ve endüstri gibi sektörlere olan katkıları gibi konular ele alındı. Katılımcılar, suyun verimli kullanımı ve korunması için iş birliği yapma gerekliliği üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Haber: Bülten

AB Zirvesinde Türkiye Odaklı Görüşmeler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu