Gündem

SU KESİNTİSİ İLE İLGİLİ BASKİ’DEN AÇIKLAMA

BASKİ Genel Müdürlüğü iki gündür devam eden su kesintisiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada arızanın giderildiği suların ise yavaş yavaş tüm bölgelere verileceği bildirildi.

Su kesintisiyle ilgili BASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’30.08.2018 tarihinde sabah saat 04:20 civarında Sütlüce Mahallesi Dereboyu Caddesinden geçen D2 içmesuyu depomuzdan aşağıda belirtilen 1. ve 2. Gündoğan, Plevne, Sütlüce, Kasaplar, E.Kuyumcular, Bahçelievler, Gümüşçeşme, Altıeylül, Hasanbasriçantay, Hacıilbey, Gazi Osmanpaşa, Mirzabey, Hacıismail, Karesi, Hisariçi, Yıldırım, Akıncılar, Aygören, Karaoğlan, Çayırhisar, Dumlupınar, Halalca,Ovaköy,Yakupköy, Aslıhan, Aslıhantepecik, mahallelerini ve çarşı merkezin bir kısmında içmesuyu ihtiyacını karşılayan 1200 mm çaplı ÇTP (cam takviyeli polyester) boru ishale hattında arıza meydana gelmiş Genel Müdürlüğümüze bağlı ekipler arızaya anında müdahale etmeye başlamış arızalanan hattın 24 metrelik kısmı değiştirilerek aynı gün içerisinde gece yarısı arıza tamamlanıp sistem işletmeye alınmıştır.

Ancak takip eden saatlerde 31.08.2018 tarihinde saat 03:00’ de söz konusu hattın devam ettiği Plevne Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde 1000 mm çaplı ÇTP boruda tekrar arıza meydana gelmiştir. Ekiplerimiz hiç ara vermeden bu arızaya da ivedilikle müdahale edip saat 09:30’ da problemi gidererek sistemi işletmeye almıştır. Kesinti yaşanan bölgenin geniş olması ve şebeke ağının uzun olması sebebiyle kısım kısım kesinti yaşanan mahallerde sular normale dönmeye başlamıştır. Yaşanan elim olayda ivedilikle yapılan müdahalelerle mağduriyetin en kısa sürede giderilmesiyle ilgili çalışmalar yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sabır ve anlayışı için teşekkürlerimizi sunarız. Tüm Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu