İLERİ BİYOLOJİK ARITMA

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Savaştepe’ye yapılan 17 milyon 500 bin lira değerindeki Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı ileri teknoloji olarak yapılandırılıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Savaştepe ilçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla devam ediyor. 17 milyon 500 bin lira değerindeki yatırım; Avrupa Birliği ve ulusal çevre mevzuatı kriterlerine uygun, fiziksel ve biyolojik kirliliklerin yanı sıra, organik azot ve fosfor arıtımının da yapılacağı ileri teknoloji bir tesis olacağı belirtildi.
Tesisle ilgili olarak BASKİ genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ilçede daha önce Savaştepe Belediyesi tarafından yapılan kanalizasyon sisteminin sorunlu ve ihtiyaçları karşılayamadığı ifade edildi. Mevcut tesisteki atık suların 9 ayrı noktadan küçük dere yataklarına deşarj edildiği ve çevre kirliğine yol açtığı belirtilen açıklamada yapımı süre tesis ile birlikte çevre kirliliğinin de önleneceğini kaydedildi.