GündemSiyaset

SU ZENGİNİ BİR ÜLKE DEĞİLİZ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Türkiye, su zengini bir ülke değil. Ülkemizin giderek kirlenen potansiyel su kaynaklarının kirlenmesini önlemek, su kaynaklarımızın korunması sağlamak ve gelecek nesillerimizin su sorunu yaşamaması için ciddi önlemler almalıyız” dedi.

CHP’li Ahmet Akın 22 Mart Dünya Su Günü mesajında, kentleşme, sulama alanlarının genişlemesi ve iklim değişikliği nedeniyle “su rekabetin”in daha da zorlayıcı hale geldiğini vurguladı. Akın, “OECD raporlarına göre kişi başına düşen yenilenebilir tatlı su kaynakları, OECD ortalamasının altında. Nüfus ve su kullanım oranlarında öngörülen artış, su üstündeki baskıyı (su stresini) suya erişim rekabetini artıyor. Ciddi önlemlere ve ülke olarak milli bir politikaya ihtiyacımız var” dedi.

Su stresinin, şebekelerdeki su kayıpları, sızıntıları ile daha da şiddetlenirken su kalitesin de ciddi bir endişeler yaşandığına dikkat çeken Ahmet Akın şunları ifade etti:
“Doğal kaynakların aşırı kullanılması, plansız ve hızlı kentleşme nedeniyle arıtılmamış sanayi atıkları ve evsel atıkların tatlı su kaynaklarına ve denize boşaltılması, atıksu arıtma tesislerinin yetersizliği ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan yaygın azot ve amonyak kirliliği, su kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Ülkemizin giderek kirlenen potansiyel su kaynaklarının kirlenmesini önlemek, su kaynaklarımızın korunması sağlamak ve gelecek nesillerimizin su sorunu yaşamaması için bir milli politikaya ihtiyacımız olduğu ortadadır. Gün geçmeden ve zaman kaybetmeden somut adımlar atmalıyız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu