Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerEtkinlikGündem

Sualtı Sanatı Müzesi

Deniz yaşamının dokularını etkili korumacıların benzerliğiyle birleştiren sualtı sanatı müzesi sizlerle

 

Sualtı Sanatı Müzesi

Yeni melez karakter kadrosu, Jason deCaires Taylor’ın, Great Barrier Reef’i yeniden canlandırma çabasına devam ediyor. Sualtı Sanatı Müzesi sizlerle

Avustralya’nın Townsville kıyılarında…

Ocean Sentinels, Sualtı Sanatı Müzesi’nin bir parçası olarak kurulmuştur. Ayrıca deniz yaşamının dokularını etkili korumacıların benzerliğiyle birleştiren sekiz figüratif heykelden oluşmaktadır.

2020 yılında su ortamına gömülmüştür. “The Coral Greenhouse” benzeri bu çalışmalar, düşük karbonlu beton ve paslanmayan çelikten yapılmıştır. Ayrıca deniz canlılarının ev olarak kullanmaları amacıyla gerçekleşmiştir. “Gelecek yıllarda mercanlar, süngerler ve hidroidler gibi çeşitli endemik türlerin heykellerin görünümünü canlı ve öngörülemeyen şekillerde değiştireceği umulmaktadır. Taylor, Great Barrier Reef’in kendisi gibi, ekosistemin yaşayan ve gelişen bir parçası olacak ve hem kırılganlığını hem de dayanıklılığını vurgulayacak” ifadelerini kullanmıştır.

Sualtı Sanatı Müzesi

İklim kriziyle birlikte sular ısınmaktadır. Bu nedenle deniz canlılarının dokularındaki algleri dışarı atması söz konusudur. Bununla birlikte karakteristik canlı renklerini tüketmelerine neden olduğu stres kaynaklı bir reaksiyon gerçekleşmektedir. Bu durum mercan ağartmasına sebep olmaktadır. Taylor’ın çalışmaları, yeni büyümeyi teşvik etmektir. Ayrıca nesli tükenmekte olan yaşan formları için bir sığınak sunmaktır.

Ocean Sentinels,

Yerli lider Jayme Marshall, deniz bilimcisi ve “mercanın vaftiz babası” John Veron ve diğerlerinin yanı sıra tek kullanımlık pipetlerin çoğalmasını durdurmak için bir girişimde bulunmuştur. Bu girişime öncülük eden dokuz yaşındaki Molly Steer’in stilize edilmiş yorumlarını içermektedir.

Ayrıca Taylor’ın deniz canlılarının kolonileştirilmesinden önceki ve sonraki sualtı heykellerini kendi sitesinde ve Instagram’da görebilmeniz mümkündür.

Sualtı Sanatı Müzesi

Sualtı Sanatı Müzesi

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu