GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı ““Balıkesir Dünya Pazarında Merkez Olacak”

Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı Kuvâ-yi Milliye şehrinin en büyük ilçelerinden biri olan Bandırma’da cevherden mücevhere dönüşen bor karbür tesislerinin önemine dikkat çekti. Subaşı ““Balıkesir Dünya Pazarında Merkez Olacak”dedi.

 

Yeraltı Kaynaklarının Değeri Arttırılıyor

Geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan tesisin AK Parti iktidarındaki hamlelerle katma değere dönüştüğü vurgusu yaptı. Yavuz Subaşı, “ileri teknoloji ile yeraltı kaynaklarımızın değerine değer katıyoruz. Enerjiyi verimli hale getiren çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Doğal kaynaklarımızı, madenlerimizi, yurtdışına ihraç ederken hammadde şeklinde değil, uç ürün ve ileri teknolojik ürünler olarak ihraç etmeye başladık ”dedi.

 

Yenilenebilir Enerji Vurgusu

Bor Karbür tesisinin bor madenciliğinden, bor kimyasalları üretimine geçişinin gerçekleştirildiğini belirten Subaşı, “Bor madeni dünya piyasasında stratejik öneme sahip bir maden .Bor madeni; savunma sanayiinden cam sektörüne, seramikten tarıma, temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Yenilenebilir Enerji’nin kaynağı Bor Madeni. Türkiye olarak dünya bor rezervlerinin %73’üne, dünya bor pazarının %59’una hakimiz.” şeklinde konuştu.

 

“Balıkesir Dünya Pazarında Merkez Olacak”

“Bor Karbür Tesisi’miz de savunma sanayiinde önemli bir rol üstlenecektir. Bandırma tesisinde üreteceğimiz bor karbür, düşük yoğunluğu ile yüksek ısıya dayanma özelliği ile savunma sanayimizde %70’lerde olan yerlilik oranını daha da arttıracaktır. Bandırma’da açılışını yaptığımız bu muhteşem tesis Türkiye’nin yüz akı, gurur duyacağı bir yatırımdır. Bu yatırımla Kuvâ-yi Milliye şehrimiz Balıkesir, bor dünya pazarında merkez olacaktır. Bu eşsiz yatırım şehrimizin baş tacı yatırımlarındandır. Bor Karbür Üretim Tesisi’nin yatırım tutarı,80 Milyon dolar olup üretim kapasitesi yılda 1.000 tondur. 250 kişiye istihdam sağlayacak olan Bor Karbür Tesisi’mizden yılda 24 Milyon dolar gelir sağlanması planlanmıştır. ”

Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu