GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “CHP’den Skandallar Sinsilesi”

Subaşı “CHP’den Skandallar Sinsilesi”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı CHP’ye yüklendi CHP Genel Başkanı son yaptığı grup toplantısında partisinin Belediye Başkanları’nın engellendiğini belirtti. “Hangi Başkan’ın hangi projesi engellenmiş?” Diye sordu.

 

Keşke engelleme yapılsaydı da İstanbul’da asırlık çınarlar kesilmeseydi diyen Yavuz Subaşı, “ Keşke engelleme yapılsaydı da CHP‘li Balıkesir Edremit Belediyesi’nin göz yumduğu zeytin ağaçları katliamı yaşanmasaydı. Balıkesir Edremit’te tam bir zeytinlik talanı yaşanıyor.   Bakanlığın “Zeytinliktir, imara açılamaz” kararına rağmen önce arsaya dönüştürüldü. Balıkesir’in CHP’li Edremit Belediyesi aldığı skandal bir kararla zeytinlik vasfına sahip olan 8 bin 320 metrekarelik araziyi imara açtı.  Edremit Belediyesi encümen kararıyla 4 Mart 2020 günü arsa vasfına dönüştürülen arazi 14 ayrı parsel halinde imara açıldı. Zeytinliğin arsa vasfına çevrilmesi için yoğun bir şekilde çaba harcayan şahsın 23 Kasım 2016’da olağanüstü hâl kapsamında yayınlanan 678 No. ‘lu kanun hükmünde kararname ile ihraç edildiği de ortaya çıktı ”dedi.

HANGİ YÜZLE MUHTARLARDAN DESTEK BEKLİYORSUNUZ?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı,“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, imara açılmak istenen arazinin zeytinlik olması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlık yaptığı inceleme sonrasında arazinin zeytin ağaçlarıyla dolu olduğunu ve zeytinlik vasfının devam ettiğini belirterek imara açma istediğini reddetti. Muhalefet partileri çok bağırıp çağırıyorlarsa bilin ki orada bunların bir derdi var. Daha 2-3 gün önce CHP Grup Başkanvekili bir zat, muhtarlara hakaret etti. Hangi yüzle muhtarlardan destek bekliyorsunuz?

“Hala Cevap Yok! İddia Doğruysa Büyük Skandal”

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, altı muhalefet partisi tarafından hazırlanan ve 28 Şubat tarihinde açıklanan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasıyla ilgili hazırlanan ortak mutabakat metninin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen emekli bir büyükelçi ile redakte ettirilmek üzere bir Avrupa Birliği ülkesi büyükelçisine gönderildiğini iddia etti .Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cevap gelmeyince Sayın Soylu iddiasını şu sözlerle devam ettirdi: “Kaç günden beri söylüyorum, devam ediyorum. İşin muhatabı bellidir. İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek. Aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz. “Hani bir şarkı var; ‘sus sus sus kimseler duymasın’…İçişleri Bakanı Sayın Soylu’nun iddiası sessizlikle geçiştirilecek ve unutturulacak bir konu değildir.Şu ana kadar cevap verilmeyen iddia doğruysa büyük bir skandalla karşı karşıyayız demektir. Bu iddiaya muhatabım değilsin cevap vermiyorum, sen de kimsin kibir ve enaniyeti ile cevap vermemek iddiayı örtülü kabul etmek anlamına gelir.”

6’lı Masadan Başka Bir Üst Masa mı Var?

Yavuz Subaşı muhalefeti partilerinin 6’lı masa toplantısı le ilgili olaraksa bazı sorular sordu.Subaşı; 6+1 muhalefet partisi genel başkanın etrafında oturdukları ve kamuoyunun bildiği “6’lı Masa”dan başka bir de “Üst Masa” mı var? İçlerinde başbakanlık, dışişleri bakanlığı ve içişleri bakanlığı gibi önemli bakanlık koltuğunda oturmuş siyasilerin “evet” dediği ortak bir metin niye bir yabancı ülke büyükelçisine gönderilir? Kendilerinden habersiz gönderilmişse niye bu önemli koltuklarda oturan siyasilerden ses çıkmaz? “Nasıl olur da ülkenin iç siyasetiyle ilgili ortak çalışmamız yabancı bir büyükelçiye gönderilir” diye sormaz? AK Partiyi “Muhalefeti destekleyerek yıkmak” isteyen Amerika, aynı taktiğin bir benzerini Macaristan’da da uyguladı. Macar siyasetine müdahale hüsranla sonuçlandı! “dedi.

“Milletsiz İttifakını Uyarıyorum”

“6+1 Milletsiz ittifakı, Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş ittifakını, Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun ittifakını, uyarıyorum.Yönünüz Milletimiz olsun!Hem kendinize hem güzel ülkemize yazık ediyorsunuz.Tüm bu yaşananlar göstermiştir ki,Uyuyan Dev Türkiye uyanmıştır.Küresel Güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önce Dünyanın 5’ten büyük olduğunu tüm dünyaya haykırdık.Şimdi ise 2023 ve sonrasında Dünyanın 5‘ten büyük olduğunu bizimle beraber düşünen ülkelerle tüm dünyaya göstereceğiz.”Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu