GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Gaziler Günü”

Subaşı “Gaziler Günü”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz SUBAŞI Gaziler Gününde gazi unvanının önemine değindiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü. Konuya ilişkin AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, “Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak “Gaziler Günü” olarak anılan bugün büyük anlam ifade ediyor” dedi.

Kutsal Değerlerimiz

Subaşı yaptığı açıklamada, “Ülkemizin şanlı tarihi boyunca, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak benimsemiş, bu fedakârlığın karşılığında tarihimizde her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Yurdumuzun her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullarda canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri, milletimizin medarı iftiharıdır.” dedi.

İlgili Makaleler

“Gazilerimiz emanetimizdir”

“Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimizin yakınları milletimiz için en kıymetli emanettir. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ve imkânları ile tüm şehit ve gazilerimizin ailelerinin yanındadır ve yanlarında olmaya her daim devam edecektir. Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu