GündemGörüntülü HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı Karabağ Zaferine İlişkin Açıklama Yaptı: “Ermenistan İşgali Bütün Dünyanın Gözleri Önündeki Bir Kara Lekedir”

Subaşı Karabağ Zaferine İlişkin Açıklama Yaptı: “Ermenistan İşgali Bütün Dünyanın Gözleri Önündeki Bir Kara Lekedir”

 

Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı Karabağ zaferi ile 30 yıllık Ermenistan işgalinin son bulduğunu söyledi. Bakü’ye yaptığı ziyarete ilişkin bilgiler veren Subaşı  tank ve tüfeklerin burada sergilendiği ve görülmesi gerekenler olduğunu belirtti.

30 Yıllık Ermenistan İşgali Son Buldu

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,”27 Eylül 2020 tarihinde başlayıp 10 Kasım 2020 tarihinde zaferle sonuçlanan ikinci Karabağ Savaşı ile Azerbaycan Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmıştır. Karabağ zaferi ile 30 yıllık Ermenistan işgali son bulmuştur” dedi.

“Uluslararası Hukuk Yok Sayılmıştır”

Milletvekili Yavuz Subaşı, “44 gün süren zafer mücadelesinde 5 şehir 4 kasaba 286 köy işgalden kurtarılmıştır. Zaferle sonuçlanan kurtuluş mücadelesinde maalesef 2907 askerimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ”dedi. Ayrıca, Karabağ kurtarılmıştır ve inşallah bir daha asla esaret altına alınamayacaktır. Har-ı bülbülün ahı alınmıştır. Ermenilerin uluslararası hukuku bütünüyle yok sayarak işgal ettikleri Karabağ da bütün dünyanın gözleri önünde yaşattıkları insanlık dramı tarihte kara bir leke olarak duracaktır.” sözlerini kullandı.

“Azerbaycan’ın Yanındayız”

“Türkiye haklı davasında Can Azerbaycan’ı hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Maalesef Türkiye’de bazı kesimler zaferimize gölge düşürmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Şu bilinmelidir ki, Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Karabağ zaferi Türklüğe bir kez daha şan katmıştır. Karabağ zaferimiz umutları ve toprağı yeşertmiştir. Azerbaycan halkı ve Türk dünyası Karabağ’daki Ermeni zulmünü de asla unutmayacaktır. Ermeni lobisi Azerbaycan‘a karşı kara propagandalarına devam ediyor ama biz Türkiye olarak Azerbaycan’ın yanındayız. Bu kara propagandalarından asla sonuç alamayacaklardır.”

“Azat Edilen Topraklar Küllerinden Doğuyor”

Subaşı, “Azat edilen topraklar bugün küllerinden yeniden doğuyor, Karabağ her yönüyle ayağa kalkıyor. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız, her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan’da Karabağ zaferinin anısına 8 Kasım Zafer günü olarak kutlanmaya başlanmış olup 8 Kasım Zafer günü olarak ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev‘in liderliğinde iki devlet tek millet olarak yan yana omuz omuza durduk.”

“Tanklar ve Tüfekler Bakü’de Sergileniyor”

Subaşı “Türk milletine yakışan bir dayanışmayla kardeşliğimizin gereğini yerine getirdik, dostluğumuz ve gardaşlığımız ebedi olsun.2021 yılında Azerbaycan Bakü’ye gittim. Bakü‘deki ganimetler Parkı’nda harbi ganimetler müzesinde Ermenistan silahlı kuvvetlerine ait ele geçirilen tankları ve topları da sergilenmektedir. Ermenistan Eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan ne demişti:“ o tanklarla  Bakü‘de çay içmeye geleceğiz” demişti. Azerbaycan Devlet Başkan Sayın İlham Aliyev ne karşılık vermişti. Ne oldu Paşinyan ne oldu? diye karşılık vermişti .Evet o Tanklar geldi ama harap bir vaziyette geldi, savaş ganimeti olarak geldi. Herkese Azerbaycan başkenti Bakü’de Harbi Ganimetler Müzesini ziyaret etmelerini öneriyorum ”dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu