GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Millete Hizmet Yolunda” 2021’i Anlattı

Subaşı “Millete Hizmet Yolunda” 2021’i Anlattı

Balıkesir AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı  2022 yılının güzel bir yıl olmasını diledi. Subaşı, Büyük ve Güçlü Türkiye için AK Parti İktidarı olarak 2021 yılını da “Millete Hizmet Yılı” olarak değerlendirdiklerini ve çalıştıklarını söyledi.

2021 yılında İhracatımızı 225 milyar dolar seviyesine çıkardık diyen Subaşı, “OSB’lere 1 Milyar kaynak ayırdık.AKM’yi Kültür ve Merkezi olarak yeniden hizmete açtık. Yani denildiği gibi otel veya AVM yapmadık!Hayallerimizin süsü; Menderes, Demirel, Erbakan’ın yapmak istediği Taksim Camiini yapmak ve ibadete açmak bize nasip oldu.”dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE

Subaşı AK Parti’nin icraatlarına değindiği konuşmasında,“ABD, Newyork’da Türkiye’mize yakışan Türkevi’ni açtık.Tarihi mirasa sahip çıkarak 295 kültür varlığını onardık.İstanbul Taksim’de tarihi “Atlas Sinemasını” hem sinema hem de müze olarak açtık.Pandemiden olumsuz etkilenen tam 40 bin müzisyene 280 milyon destek sağladık.Turizm gelirlerimiz 24 Milyar doları aştı.İklim Değişikliği ile mücadele çerçevesinde “Paris İklim Anlaşması”nı imzaladık.”ifadelerini kullandı.

Milli Uzay Programı”nı açıkladık

Subaşı açıklamalarının devamında şunları söyledi:“Türkiye Çevre Ajansını kurduk.Türkiye genelinde çeşitli illerde 53 “Millet Bahçesi”ni hizmete açtık.Salda Gölü’nü koruma ile ilgili ciddi çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.Karadeniz’in gözbebeği “Ayder Yaylası”nı kesin korunacak hassas alan olarak ilan ettik, korumaya aldık.İklim değişikliğinin sonucu ortaya çıkan “Müsilaj Sorunu”nu özverili çalışmalarla çözdük.“Sıfır Atık Projesi” ile BM Kalkınma Programından “Küresel Amaçlar Eylem Ödülü”nü aldık.Kentsel Dönüşüm Programları ile 18 bin riskli yapıyı yıktık. 110 bin yeni konut yaptık.“Milli Uzay Programı”nı açıkladık. Kendi uydularımızı Türksat 5A-5B uydularını fırlattık, ayrıca birileri de çekemedi, tırlattı.”

AVRUPA’DA BİRİNCİ OLDUK

Teknofest 2021’i binlerce gencimizin katılımları ile başarı içinde gerçekleştirdik.Yerli otomobilimiz TOGG Fabrikası inşaatında bitme aşamasına geldik.Bizim ürettiğimiz milli sürücüsüz elektrikli otobüsü tanıttık.Tarıma 24 Milyar TL destek sağladık.Çiftçilerimize 2,6 milyar TL kuraklık desteği sağladık.Kırsal kalkınma için 2.460 projeye 645 milyon TL hibe sağladık.Büyükbaş hayvan sayısında 18,3 milyon,Küçükbaş hayvan sayısında 57,4 milyon ile Avrupa’da 1. Sırada olduk.”

BİTİRDİNİZ DEMİŞLERDİ ÜRETİME İMZA ATTIK

Ne diyorlardı? “Hayvancılığı bitirdiniz!”Yiyecek hayvan kalmadı diyorlardı.Tarımsal ihracat rekorunu kırdık. 252 milyon adet fidan diktik. Tamı tamına 252 milyon!Orman varlığımızı arttırıyoruz. Avrupa’da 1. Dünya’da 6. ülke olduk.40 baraj inşa ettik, vatandaşlarımıza hizmete sunduk.Savunma Sanayiinde dışa bağımlılığı %20’lere düşürdük.Savunma Sanayi ihracatımızı ayrıca 3 milyar doların üzerine çıkardık.”

İHA VE SİDA ÜRETİMİNE BAŞLADIK

Akıncı TİHA üretilmeye başlandı, müşteriler sırada.Hisar Savunma Sistemini,“Havadan Havaya Bozdoğan Füzesi”ni“Atmaca Gemisavar Füzesi”ni biz yaptık.SİDA, Silahlı İnsansız Deniz Aracı Ulak’ı yaptık.Siper Hava Savunma Füzesi’ni yaptık.RES’lere desteğimiz devam ediyor.Rüzgâr enerjisinin elektrik üretimindeki oranını %10’a çıkardık.Sondaj gemilerimize bir yenisini ekledik ve sayısı 4 oldu.Türkiye’nin ilk FSRU gemisi olan Ertuğrul Gazi’yi filomuza dahil ettik. (Sıvı Doğalgaz Depolama Gemisi)Karadeniz’de 135 milyar metreküp yeni keşif yaptık.Sakarya Gaz Sahasında ilk kuyu akışının testini başarı ile tamamladık.Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaatında sona geldik.Jeotermal enerjide en fazla kapasite arttıran ülke olduk.Yerli ve ayrıca yenilenebilir enerjide kurulu gücü %65’e çıkardık.Doğalgaz maliyetinin 3/4’ünü,Elektrik maliyetinin yarısını devletimiz karşıladı.

Kars lojistik merkezi açıldı.

“Avrupa’nın en yüksek vericisi olan Çamlıca Kulesi’ni açtık.Filyos Limanı’nı açtık. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün son montajı yapıldı.Çin’e ihracat trenini uğurladık.Yerli aşımız Turkovac’ı ürettik.Aşı üreten 9 ülkeden biri olduk.Aşılamada dünya 8.’si olduk.Uçak ambulans ile 1800 hastamıza hizmet verdik.562.000 hastaya evde sağlık hizmeti sunduk.Öğrencilerimize 23 milyon 518 bin yardımcı kaynak dağıtıldı.KYK bursları %30 arttırıldı.”

MESLEKİ EĞİTİME VERİLEN ÖNEM

“Mesleki eğitimde 1.000 okul projesini hayata geçirdik.OSB’lerde mesleki eğitim merkezleri kurduk.22.157 öğretmen ataması yaptık. (Bu öğretmenlerden 750’si engelli)Öğretmenlerimizin ek göstergelerini 3600’e çıkaracağımızı açıkladık.Sporda 38 branşta 3.537 madalya kazandık.Tokyo Olimpiyatlarında 13 madalya kazandık.Ampute Futbol Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.Kadın Voleybol Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu.60.339 yatak kapasiteli ayrıca 50 öğrenci yurdunu öğrencilerimizin hizmetine sunduk.”

ENGELLİ ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER

“54 bin kişilik 4 stadyumu futbolseverlere hizmete sunduk.Formula 1 yarışmasına ev sahipliği yaptık.Sosyal Yardım Programları ile ihtiyaç sahiplerine 64,6 milyar TL destek sağladık.İhtiyaç sahiplerine 1,8 milyar yakacak, 2,3 milyar TL elektrik üretim desteği verdik.Evde bakım aylığı 1.797 TL,Yaşlı aylığı 828 TL,Engelli aylığını ise ayrıca 991 TL’ye yükselttik.Evde Bakım Yardımı ile aylık 535 bin kişiye destek sağladık.6.969 kişiye, “engelli-şehit yakını-gazi-devlet korumasında yetişmiş genci” kamuda istihdam ettik.”

TOKİ ile 50 bin konut yapıldı.

“Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nu çıkardık.İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıkladık.Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nı açıkladık.Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesini gerçekleştirdik.Afrika Zirvesini gerçekleştirdik.Dış ticaret açığını %40 azalttık.Dünya’daki toplam ihracattaki payımızı ayrıca %1’in üzerine çıkardık.Esnaflarımıza 9,1 milyar TL destek sağladık.”

Asgari ücrete %50 zam yaptık.

“Dövizdeki manipülasyonlara karşı kur korumalı TL mevduat programını uygulamaya koyduk.50 bin istihdam sağlayacak ayrıca 17 yeni OSB kurduk.KOSGEB ile 5 milyar TL destek verdik.Terörle mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor, 2.700’den fazla terörist etkisiz hale getirildi.Biz bu anlattıklarımızı 2021 yılında yaparken muhalefet ne yaptı, ne yapıyordu?Ali Babacan’ın gözünü öyle bir hırs bürümüş ki, Recep Tayyip Erdoğan kini aklını başından almış. Kuran’a, ayrıca kutsal değerlere karşı saldırıya bir çift laf edemeyen bir kişilik halini almış”.

Şirazeleri Kaymış

“Enflasyon; kendi döneminde inmişmiş, o olmadığı için enflasyon böyle yükseklere çıkmışmış…Rahmetli Erbakan Hoca bu tipler için “Seni gidi faizci seni” demişti.Anketlerde sıfıra yakın oy oranı var, kendisine devası yok, neymiş 2023 DEVA yılı olacakmış. Hadi oradan!Bir sözüm de geleceği olmayan bir partinin Genel Başkanına…Gerek Babacan gerekse Davutoğlu’ndan Türkiye’nin sorunları ile, 2022/2023 vizyonu ile ilgili 1-2 kelime de olsa, iki çift laf duyan var mı?Bu Ahmet Davutoğlu’nun şirazesi öyle kaymış ki, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın “Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var!” sözünü safsata olarak niteleyecek kadar gözü dönmüş.

“Yazıklar olsun!” diyorum.

Ya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na ne demeli?Kendisine acil şifalar diliyorum.Bu CHP değil mi, seni linç etmeye çalışan,Bu CHP değil mi, Camileri, ayrıca Kuran kurslarını kapatan,Bu CHP değil mi, başörtüsü yasağını kaldıran Meclis kararını Anayasa Mahkemesine götüren,Bu CHP değil mi Ayasofya Camiinin açılmasına karşı çıkan,Bu CHP değil mi bırakın Ayasofya’yı açmayı Sultanahmet camiini de müze yapalım diyen.

Ne değişti Temel Ağabey? Ne değişti?

Daha dün, 2 gün önce CHP’li şovboy Kuran’a çağdışı, orta çağ ürünü dedi ve sen de, aynı Ali Babacan gibi, Ahmet Davutoğlu gibi bu adama iki çift laf edemedin , “Hadi oradan, ahlaksız!” diyemedin.Sözde milliyetçi, İP Genel Başkanı Meral Akşener’den zaten böyle bir şey beklentim yok.Meral Hanımefendi dört gözle Selahattin Demirtaş ile ayrıca yapacağı kahvaltıyı bekliyor…Osman Kavala’nın dışarı çıkmasını bekliyor…

Proje partisi İP‘in tek derdi;Soru soran esnafa dayak,PKK propagandası yapan esnafa sus pus,Şehit bacısına küfür,Recep Tayyip Erdoğan’a Netanyahu benzetmesi,ABD elçisine el pençe divan ve özel görüşmeler.Hapisteki FETÖ’cülere özgürlük, fotoğraf çeken gazeteciye dayak.Biz bunların hiçbirine aldırmıyoruz.AK Parti olarak Hedef 2023 yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.Kırmızı çizgilerimiz var.Vatan – Bayrak – Devlet – Millet – Din ve ayrıca Kutsal Kitabımız kırmızı çizgimizdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu