GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Muhalefet Freni Patlamış Araç Gibi!”

Subaşı “Muhalefet Freni Patlamış Araç Gibi!”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı yaptığı basın toplantısı ile muhalefetin freni patlamış araç gibi yokuş aşağı gittiğini söyledi.

 

HANGİ YETKİ VE SIFATLA TOPLANTIYA KATILIM SAĞLANDI?

Siyasi Partiler, toplumda umut rüzgarları estiremiyorsa, siyaset üretemiyorsa, siyasette tıkanıklığa sebep oluyorsa yapacağı tek şey kendi içinde sorun çıkarıp, kendi içinde kavga etmesidir diyen Subaşı yaptığı açıklamada, “ABD Büyükelçisi ile İngiliz Büyükelçisi ile görüşen İBB Bşk. Ekrem İmamoğlu, ABD Kongre Üyeleri ile de görüşme halindeymiş.En son olarak 31 Mart’ta ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesince düzenlenen bir toplantıda Doğu Akdeniz’de ABD çıkarlarının görüşüldüğü bir toplantıya katılmış.Toplantıya başkanlık eden Kongre Üyesi William Keating Türkiye’nin batının rotasına girmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemiş.Bu çerçevede İBB Başkanı ile görüştüklerini açıklamış.İBB Başkanı hangi yetki ve sıfatla bu toplantılara katıldı?Toplantıya katılmasından CHP Genel Başkanı’nın bilgisi ve onayı var mıdır?”diye sordu.

6+1 MASA İTTİFAKI

Subaşı açıklamasında ayrıca şunları söyledi:“6+1 masa ittifakı görüşme metnini bir büyükelçiye onaya götürüyor. ABD Başkanının destek sözü çerçevesinde çalışmalarını yapıyorlar. Muhalefet Partilerinin yaptığı bu görüşmeler Mandacılık işareti değil de nedir? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu her geçen gün hırçınlaşıyor, saldırganlaşıyor.En son vukuatı; Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile ilgili siyasi ahlak ve etik kurallara uymayan ifadelerde bulundu.Bu ruh hali bitişin ve tükenişin işaretidir, diye düşünüyorum.Neymiş, Sayın Bakan, Bay Ekrem’in önünde düğmesini ilikleyecekmiş.Neymiş, Sayın Bakan hayatında bekçi kulübesi dikmemişmiş.İstanbul Belediye Başkanı’nın ufku ancak bir bekçi kulübesi kadarmış demek ki.Sayın Bakanımız hakkında kullandığı ancak kendisine yakışan ifadeleri İstanbul seçmenlerine havale ediyorum.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu