GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Siyasiler Örnek Olmalı”

Subaşı “Siyasiler Örnek Olmalı”

Başta biz siyasiler olmak üzere dilimiz ile, hareketlerimiz ile, yaşantımız ile herkese örnek olmalıyız diyen Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, ”CHP Genel Başkanı ve onun yardımcılarının sözleri, hareketleri ve eylemlerine dikkat çekti.

“Vatandaşa Tepeden Bakan Bir Muhalefet”

Şimdi yüksek sesle düşünüyorum ve soruyorum? Bu CHP hangi CHP? CHP Genel Başkanı olan kişi neye, ayrıca kime hizmet ediyor? Belli değil diyerek CHP’yi eleştirdi. Yapılan yanlışlar kendi çıkarlarına uygunsa susmayı tercih eden yöneticilerinin olduğu, Makama kadar muhalefet edip makamla susanların olduğu bir CHP’ye dönüşen CHP diyen Subaşı, ayrıca 2002’den bu yana yapılan her seçimden zaferle çıkan bir siyasetçinin yine sandıkla gidebildiği ülke yönetimine demokratik yönetim denir. Kaybettiği tüm seçimlerden ders almayıp, ‘bu millet bana neden oy vermedi’ diye düşünmeyip, tam tersi; “AK Parti’ye oy veren öğretmene öğretmen demem ve oy veren çiftçinin yakasına yapışırım” diye vatandaşına tepeden bakan bir muhalefet nasıl iktidara gelecek? Bu millet, bu CHP’ye nasıl ve ayrıca neden oy verecek? diye sordu.

SUBAŞI SORDU HANGİ KONUMDA OLACAKLARDI?

“CHP’nin üzerinde ağır bir yük var. Ve bu yükü artık taşıyamıyor.2013 ile 2016 arasında FETÖ’nün argüman ve iddialarının CHP tarafından nasıl Meclis’e taşındığını, FETÖ medyasına destek verdiğini çok iyi hatırlıyoruz. Fotomontaj ve ayrıca fotoşop sahte belgeleri Meclis grup toplantılarında nasıl hararetle okuduklarını hatırlıyoruz.”Sivil darbe” iddiasıyla da FETÖ ile mücadeleyi karalama yaklaşımını da biliyoruz, unutmadık. FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışmasını örtmek için uydurduğu tiyatro yalanını da Türkiye’ye taşıyan ve kullanan yegane parti Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si olmuştur bugünkü CHP.CHP yönetimi, kendi iç sorunlarını çözme kapasite ve cesareti olmadığı için gerçekleri saklamak adına AK Parti’ye, Bakanlarına, Cumhurbaşkanına saldırmakta, negatif söylem kullanmakta, siyaseti ve ayrıca siyasi dili kirleterek çirkinleştirmektedir.

CHP’nin paradoksunun sürekli negatif bir gündemin esiri olmak ve çatışmacı bir siyasi dil kullanmak, ayrıca bu dilden medet ummanın yanlış olduğunu idrak edemeyen yöneticilerinin  olmasıdır.CHP’nin jakoben laikçi aristokrat yüzü her zaman taze olarak durmaktadır. Bu yüzünü görebilmek için genel başkanlarına bakılabilir, Parti Sözcüsüne bakılabilir, İstanbul İl başkanına bakılabilir.Soruyorum, Allah göstermesin 15 Temmuz başarılı olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu hangi konumda olacaktı? Ayrıca Meral Akşener hangi konumda olacaktı?”Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu