GündemGörüntülü HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “Türkiye Dünya’ya Örnek Çalışmalar Yapmaktadır”

Subaşı “Türkiye Dünya’ya Örnek Çalışmalar Yapmaktadır”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı “Dünya Küresel göçün etkisi altında zor günler yaşıyor”Dedi.Türkiye’nin gücüne dikkat çeken Subaşı göç konusunda değindi.Muhalefetin bakış açısına değindiği konuşmasında ülke karşıtı söylemlerle nefret diline dikkat çekti.

Güçlü Türkiye Yolunda…

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı MERHABA’ya yaptığı açıklamada “Dünya ülkeleri bu zorlukları çaresizlik içinde yaşarken, Türkiye‘miz ise yaşadığı ekonomik güçlüklere karşı göçmenlerle ilgili tüm dünyaya örnek olacak çalışmalar yapmaktadır.”dedi.

Sığınmacılar Göç ve İstila

“Türkiye’den daha fazla refah seviyesine sahip Avrupa ülkeleri nedense hiçbir şekilde yeterli destekleri sağlayamamıştır.Hal böyle iken, CHP/İP ve yandan çarklı diğer muhalefet Türkiye’nin şefkat politikasını, kardeşlik politikasını eleştirmektedir.Nedense, BM’ye AB Ülkelerine, ABD‘ye söz etmek akıllarına gelmemektedir.Sığınmacılar konusunda artık meselenin sığınmacılar, göç ve iltica olmadığına dair tablo her geçen gün netleşiyor; AK Parti’ye karşı, Cumhur İttifakı’na karşı, Türkiye’ye karşı operasyon olduğu net.”

“Zehirleyen Bir Nefret Dili Var”

“Çünkü siyaseti zehirleyen nefret dilinin, yine sığınmacılarla ilgili yalan ve yanlış bilgilerin kamuoyunu manipüle ettiğini net bir şekilde görüyoruz.Görülmelidir ve bilinmelidir ki “Mevzuubahis göç ise provokasyon meşrudur.” anlayışını benimseyen siyasetin ömrü seçimle sınırlıdır. Irkçı öfkenin kabartılmasından geriye sadece tarihsel utanç sayfaları kalır. Ki, CHP tarihindeki 1945 Boraltan kara lekesini CHP tüm Aras Nehri’nin suyuyla yüzünü yıkasa yine çıkmaz.Muhalefet Partileri Suriyeliler ve göç ile ilgili hemen hemen her gün önerge veriyorlar.”

Subaşı “Sığınma İnsan Hakkı” Vurgusu Yaptı

“Ancak nedense önergeler üzerine yapılan görüşmelerde Rakka, Deyrizor, Haseki’den gelen sığınmacıların PKK ve PYD terör örgütünden kaçtığını ifade edemiyorlar.CHP de bir çift laf edemiyor, İP de bir çift laf edemiyor.CHP bir rapor yayınladı, Genel Başkan’ları Kemal Kılıçdaroğlu da ön sözünü yazdı. Kemal Bey’in söylemlerine ve rapora baktığımızda, Kemal Bey’in raporu okumadığı anlamı çıkıyor.”Raporda diyor ki:“İnsanların siyasi görüşü nedeniyle hayatları tehlikeye düşerse sınır dışı edilmez.” Peki, Kemal Bey bugün ne diyor?“Davul, zurnayla geri yollayacağız.” diyor. Raporda diyor ki:“Sığınma bir insan hakkıdır.”Peki, Kemal Bey ne diyor 2014’teki konuşmasında?“Suriyelileri vatana kabul etmek ihanettir.” diyor.

Raporda ne diyor?

“Mültecilerle ilgili belediyeler çalışma yapmalıdır, bu alanda daha çok hizmet ortaya konmalıdır.” diyor. Ama CHP’li Bolu Belediyesi ne diyor? HİÇ …Arkadaşlar, hangi CHP’ye inanacağız?Kemal Kılıçdaroğlu’nun hangi sözüne inanacağız?AK Parti iktidarı olarak biz, ülkemizde geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacıların güvenli, huzurlu, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüşlerinden yanayız, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesinde de BM kürsüsünde de “Gelin, güvenli bölge kuralım.” dedi. Uluslararası kuruluşlar, inisiyatifler buna “Evet.” demedi. Ancak ne yaptık?

“Suriye İstilası Demek?”

“Biz kendi çözümümüzü kendimiz uyguladık. Bugüne kadar 500 bin Suriyeli kardeşimiz gönüllü ve onurlu bir şekilde döndü.Yapacağımız çalışmalarla 1 milyon sığınmacının daha gönüllü, güvenli geri dönüş süreçlerini başlattık.Siyasete ve siyasetçilere düşen görev süreci provoke etmek değildir, süreci yönetmektir.Bu sorunu asla yok saymıyoruz, insanca ve hukuki olarak yönetiyoruz ve buna talibiz. Avrupalılar bu dili göçmenlere karşı, Müslümanlara karşı ve Türklere karşı kullanıyor. “Türkler, Müslümanlar Avrupa’yı işgal edecekler; defolun!” söylemiyle “Yirmi yıl sonra Suriye istilası” demek arasında ne fark var?”Haber. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu