GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı: “Yunanistan Herhalde Kaşınıyor…”

Subaşı: “Yunanistan Herhalde Kaşınıyor…”

Ak Parti Milletvekili Yavuz Subaşı yazılı basın açıklaması yaptı.

Yavuz Subaşı: ‘’Yunanistan’da Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türklere Yunanistan hukuk dışı uygulama yapıyor. Yapılan bu uygulama Lozan Mütekabiliyet Anlaşmasına aykırıdır’’dedi.

Subaşı bu konuya yönelik yaptığı açıklamasında: ‘’ Yapılan çalışmalarda Türk azınlığın dini, hayır, kültürel ve sosyal kurumları devletleştirilecek. Zamana bağlı olarak Türklere asimilasyon uygulanacak. Türk ismini alan dernekler kapatıldı. Türk kimliği yasaklandı. Türk düşmanı faşist zihniyet, Türkleri Batı Trakya’dan silmek için 100 küsur seneden beri Yunanistan elinden geleni yapıyor. Yaptığı bu insanlık dışı uygulamalar ile Yunanistan insan hakları açısından sözde Medeni Avrupa’nın yüz karasıdır.

İskeçe Türk Birliği hukuk dışı uygulama ile kapatıldı. Neden? İsminde Türk kelimesi var diye, AİHM kararı yok sayıldı. Batı Trakya’da Türk kimliğine yönelik hak ihlallerini kabul etmiyor, insanlık dışı buluyorum, şiddetle kınıyorum. Bu hukuk ve insanlık dışı olaylar Avrupa Birliği’ne tam üye olan bir ülkede oluyor. Yunanistan’ı hukuk ve insanlık dışı kararından geri dönmeye davet ediyorum. Batı Trakya’daki Müslüman Türk‘ler yalnız değildir’’ifadelerini kullandı. Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu