Gündem

SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERİNE CEZA YAĞDI

Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suç işlemek için örgüt kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan 8 şahıs tutuklandı.

Balıkesir’de yaklaşık 4 ay süren takip sonrası, yaralama, tehdit, şantaj, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen “adi suç çetesi” üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyeti tarafından yaklaşık 4 aydır yapılan fiziki ve teknik takip çalışmaları neticesinde C.G. liderliğindeki “işyeri kurşunlama, tehdit, kumar darp, haraç toplama, tahsilât, ihaleye fesat karıştırma” suçlarını işledikleri tespit edilen (16) şüpheliye ait (20) adreste 19.04.2018 günü eş zamanlı operasyon yapılmış, şüphelilerin tamamı yakalanmış, şahıslara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanılan çok sayıda ruhsatsız silah ile bu silahlara ait mühimmat ele geçirilmiştir. Özellikle birçok işyerinin kurşunlanması, sahiplerinin tehdit edilerek haraç istenmesi, adam yaralama ve zorla çek senet tahsilâtı suçlarını işleyen toplam (16) şüpheli bugün adli mercilere sevk edilmiş olup, (8) şüpheli tutuklanmış, (8)’i ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu