Gündemİlçe Haberleri

‘‘SULAR ALTINDA KALACAK’’

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde çiftçiler, Karakoç Barajı projesine tepki gösterdi. Yöre sakinleri, yüzde 80’i zeytinlik olan alanın baraj suları altında kalacağını söyledi.

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yüzde 80’i zeytinlik olduğu belirtilen ovada yapılması planlanan Karakoç Barajı projesine çevreciler, bölgedeki muhtarlar ve yöre halkı karşı çıkıyor. Zeytinciliğe ve bölge halkının tüm tarımsal faaliyetlerine son verecek barajın yapılmasını istemeyen yöre sakinlerinden zeytin üreticisi Nurcan Temel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a CİMER üzerinden dilekçe yazarak projenin durdurulmasını istedi.

‘BİZİ ÖLÜME TERKETMEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dilekçe yazdığını ifaden eden Temel, yazdığı dilekçede şu görüşlere yer verdi: “Zeytin yetiştirdiğim bölgede baraj olacağını söylüyorlar. Büyükşehir Belediyesi muhtarlarımızla konuşup konuyla ilgili yapılmayacağına yönelik sözler vermişti. Çiftçilerimiz bu bölgede ziraat yapmak istiyor. Zeytin yetiştiriciliği için bölgemiz en verimli bölgedir. Mevkiimiz Kırcalar köyüdür. Bütün köylerimiz de tehlike altındadır. Bizim geçim kaynağımızı elimizden alırsanız çiftçiyi öldürürsünüz. Bölgemize gelip bakılmıştır. Suda yüksek miktarda arsenik bulunmuştur. Ayvalık’la ilgili içme suyu verileceğini söylüyorlar. Arsenik olan bu bölgede neden baraj yapılıyor? Sayın Cumhurbaşkanımız, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bizi ölüme terk etmeyin.” Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu