Gündemİlçe Haberleri

‘’SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM BALIKESİRİ ZENGİN EDER’’

Karesi Kent Konseyi yetkilisi ve Sosyal Girişimci Murat Karacan, “Körfez bölgesinin özellikle yaz aylarında oldukça yoğun yerli ve yabancı turist nüfusuna hizmet ediyor olması, sürdürülebilir turizmin kaynakları da etkileyeceğini gösterir“ dedi.

Murat Karacan Sürdürülebilirlik ve Turizm ile ilgili yaptığı açıklama; “Balıkesir, iki denize kıyısı olan, oldukça büyük bir alana yayılmış bir şehirdir. 6360 sayılı büyükşehir yasası sonucu, Mart 2014 seçimleriyle Büyükşehir olmuş ve hemen her sektörde olduğu gibi turizmde de büyüme ve gelişme sürecini yaşamaktadır” dedi.

Karacan “Ekonomik büyüme ve kalkınmayı bir tutan bir yönetim anlayışının, yatırımlara bölgeyi açmasının çabucak bir sanayileşme sağlayacağı anlayışının pompalanmasına yol açmıştır. Bugün bakıldığında yatırımların, bölgemiz için önem arz eden diğer sektörlere, bahsedilen sektörlerde çalışan nüfusa kötü etki etmeden yapılması gerçeğiyle karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Sürdürülebilir Turizm anlayışının hakim kılınması sonucunda kırsal kalkınma hamlesinin de sürdürülebilir bir hale gelmesi mümkün olacaktır. Bu açıdan bakıldığında, bölgemize yapılan yatırımların, özellikle turizm ve tabii ki kırsal kalkınma hamlesine bir darbe vurmadan hayata geçirilmesi, kaynakların israf edilmeden kullanılması, varlıklarımızın kaynak olarak görülmemesi gereklidir. Çünkü, asıl sürdürülmesi gereken yaşamdır.

Ve bahsedilen yaşam, gezegenin yaşamıdır. Turizm sektörünün sürdürülebilir bir hale gelmesi, sürdürülebilir bir iş modeli olarak görülmesi, yaşamı sürdürülebilir kılmak için olmazsa olmazdır. Sonuç olarak; Sürdürülebilir Turizm modeli Balıkesir’i zengin eder’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu