GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

SÜRÜCÜLERİN CEZA PUANI VE KYK BORÇLARI SİLİNİYOR

SÜRÜCÜLERİN CEZA PUANI VE KYK BORÇLARI SİLİNİYOR

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek yeni yapılandırma paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı`nın ardından yeni yapılandırma paketinin detaylarını paylaştı.

 

KANUN TEKLİFİ HAZIRLANACAK

Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlanacak.

 

CEZALAR KALDIRILACAK

Bu teklifle, vatandaşların ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezaları kaldırılacak.

 

GÜNCELLEME VE TAKSİT İMKANI

Düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getirilecek.

 

İHTİLAFLARI SONLANDIRMA FIRSATI

Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacağı için taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı verilecek. Teklifle, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi de sağlanacak.

 

KYK BORÇLARI

Yükseköğrenim kredi borçlarının endekse bağlı olarak artışına son verilmişti. Geçmişte endeksle oluşmuş borçlar da silinmişti. Yapılacak düzenlemeyle endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesi mümkün olacak.

 

İCRALIK BORÇLAR

Daha önce 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenleme yapılmıştı.

 

İCRALIK BORÇLAR

Şimdi de aynı uygulama, vergi dairelerine vergi, ceza ve faiz gibi bütün başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlar için hayata geçirilecek. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklayacak.

 

SÜRÜCÜLERİN CEZA PUANI SİLİNİYOR

Erdoğan: Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu