GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney: Üretime Önem Veriyoruz

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney: Üretime Önem Veriyoruz

 

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney 1 Şubat Çarşamba günü Susurluk Ayran Evi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Susurluk Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Güney birlik ve beraberlikle halka ulaşmanın yolunda olduklarını ve bunu başardıklarını söyledi.

 

2 2

“Susurluk’ta Ekipler Herkesime Ulaştı”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Susurluk Belediyesi ekiplerinin ilçede yaşayan herkesime ulaştıklarının altını çizdi .Üretim vurgusu yapan Başkan Güney, üreterek kazanan ömür üreten kadınlar ve gençlere kazanım sağlayan projeleri anlattı. Gençliğe sunulan kariyer basamaklarında çalışmak için kitap ve yer imkânı sunulduğunu ayrıca spora verilen önemle de her çocuğun buluşturulduğuna dikkat çekti.

 

3432

Başkan Güney “Belediyecilik Nasıl Yapılır Anlattık”

“Atatürk ilkeleri doğrultusunda idare edilen bir belediyenin partizanlık yapmadan üretim potansiyeli nasıl gelişir ve yapılır gösterdik. Susurluk Belediyemiz belediyeciliğin nasıl yapıldığını çalışmalarını anlatarak ve göstererek bunu başardı. Gençlerimizin geleceğinden tutun, ömür üreten kadınlarımızın ürettikleri, kitap kafe ile çocuklarımıza sağlanan kazanımları, kültür ve sanat çalışmalarımızı anlattık ”dedi.

 

342342

Üreterek Kazanan Susurluk Vurgusu Yaptı

Susurluk Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada olma gayretiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Güney çalışmalarını basın mensuplarına anlattı. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, “ Susurluk’ta kaldırımlarla ilgili sıkıntılar vardı. Şuan medeni yol kaldırım sistemi ile oluşturuldu. Gerek bebek arabaları gerekse anneler, çocuklar yollarda rahat. Bir ilçede aydınlatmada çok önemli ve bununla ilgilide çalışma gerçekleştirdik. Yol, su hizmetleri öncelikle ancak halka fayda noktasında önceliklerimizde var. Bir ilde ömür üreten kadınlar kooperatifi oluşturduk.160 hanım kardeşimiz hem tarımsal hem de üretimsel çalışmalarını burada yapıyorlar. Bu konuyu çok önemsedik ”dedi.

 

Lavanta Yağı Üretimine Geçtik

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney “Salı günü üretici pazarımız var. Ürünleri getiren 12 pazarcımız 300’e ulaşan sayıyı buldu ve bu ürünlerin tümü doğal köylerden geliyor. Ata tohumu ile ilgili çalışma yaptık.8 tona yakın ata tohumunu köylerimize teslim ettik ve dağıttık. Beyaz ekmekten sağlıklı esmer ekmek üretimi sürecine geçtik. Ne yapacağız lavanta yağı üretimine geçtik ve gençlerimiz bu üretime el atmış oldular. Gençlerimize kazanç kapısı olarak ikinci bir kapı lavanta üretimi oldu ”şeklinde konuştu.

 

4

Pancar Üretimi Başladı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney Susurluk’ta şeker pancarı üretimi olamayışının nedenlerini bulup çözdüklerini de söyledi. Başkan Güney konuyla ilgili girişimlerine değindi ve şöyle konuştu: “Şeker pancarı konusunda üretim yoktu. Eskişehir, Kütahya’dan gelip burada şeker üretiliyordu. Şeker Fabrikası müdürümüzle bir araya geldik. Pancar üretelim dedi. Üretilememe nedeni şeker kalitesiydi ve bunu aştık şuan kaliteli ekim gerçekleşti. Üretimde halka örnek olmak istedik. Balıkesir bölgemize kazandırdık.

 

1 3

Sağlıklı Üretim Sağlıklı Satış

70 yaşında annelerimizin satış yaptığını görecek ürünleri göreceksiniz diyerek pazaryerlerinde doğal ürün satışlarını da anlatan Başkan Güney; “ Susurluk’ta hayvan pazarı yapımı çalışmaları vardı. Hayvan pazarı şuanda hizmet veriyor. Çeşitli küçükbaş hayvanlar var. İğne ile mutasyona uğramış olanlar var biz ne dedik gezici hayvan yapalım. En korunaklı bölgelerde ilaçlaması, yıkama faaliyetlerini yaparak köy köy gezdiriyoruz hayvanları. Üretim bu sayede sağlıklı bir artış sağlıyor ”dedi.

 

“Çocuklara ve Gençlere Dokunduk”

“Kültür sanat bir ilçe içinde çok önemli. Susurluk Kongre ve Kültür Merkezimizin yüzde 80’i tamamlandı. Tiyatro, seminer, müzik dinletilerinin olacağı bir yer haline gelecek. Muhtemelen 1 Mart gibi tamamlanmış olacak. Kitap kafe yaptık. Burada internet, çay bedava. Çocuklarımız huzur içinde derslerine çalışıyor”.

 

“Reşadiye Memnun”

Başkan Nurettin Güney “Köy sözcüğünü özellikle kullanıyorum. Mahalle demiyorum. Köy köydür bucak bucaktır. Köy okulları yeniden hayat bulmalı ve çocuklarda bu okulları kullanmalı diyorum. Bizim 162 Parsel arazimiz vardı. Bize burayı satın dendi. Reşadiye mahallesi şuan mutlu köye dönüş projesiydi ve özlenen köye dönüş burada gerçekleşiyor ”ifadelerine yer verdi.

 

Vatana Hizmet Karşılıksız Hizmetten Geçer

Başkan Güney konuşmasında , “Susurluk Belediyesi personelimizle her zaman bir araya geliyoruz ve halkımızla da istişare ediyoruz. Askere giden evlatlarımız oluyor. Vatana millete sevda karşılıksız hizmetle oluyor. Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak vatana hizmetten geçiyor ve bizler Susurluk’umuzu seviyoruz. Herkesin inancı kendine dışlama yok. Ramazan ayı geliyor ilahiler okunacak. Devletimiz önemlidir. Devlet olmazsa millet de olmaz. Bu anlayıştan dolayı Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan Cumhuriyete sahip çıkıyoruz.” Dedi.

HABER: NURSİMA AKYÜREK FOTO: MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu