GündemEkonomiİlçe Haberleri

Susurluk Hayvan Pazarında Yüzler Gülüyor

Susurluk Hayvan Pazarında Yüzler Gülüyor

Susurluk Belediyesi, uzun yıllardır seçim dönemlerinin önemli seçim vaatlerinden biri olan Hayvan Pazarı’nı tamamlayıp faaliyete geçirdi. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, bugüne kadar üretime dayanan birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi

 

B8F653Fb 4Ece 4907 8814 B61F74B08010

 

SUSURLUK’TA RAHAT ALIŞVERİŞ İMKANI

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, canlı hayvan pazarının yalnız Susurluk’a değil bölgeye hizmet verecek şekilde planlandığını belirtti. Türkiye’nin en hareketli hayvan ticaret pazarına sahip olduklarını kaydeden Başkan Güney, sıhhi, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alışveriş imkânı sunacak pazar alanında vatandaşların dinlenme alanlarının da yer aldığını dile getirdi.

‘‘CANLI HAYVAN PAZARI YAPMAYA KARAR VERDİK’’

Nurettin Güney; “Susurluk Belediyesi olarak üreticilerimizin desteklenmesi ve 150 bine yaklaşan büyük ve küçükbaş hayvan potansiyelinin arttırılması için canlı hayvan pazarı yapmaya karar verdik. İnşaata başlamadan önce hayvan üreticilerimizle, celeplerimizle görüştük, önerilerini dinledik. Üreticilerimizin, tüccarımızın ve vatandaşlarımızın daha sıhhi, güvenlikli, rahat bir ortamda alış ve satış işlemlerini yapmaları, ulaşım kolaylığı için Dereköy Mahallesi’ni seçtik’’dedi.

 

Ea95D44A 0Be6 4631 Aa73 17A531981Baf

 

GÜNEY: ‘‘ SUSURLUK’UMUZA KAZANDIRDIK’’

Güney : ‘‘Hayvancılarımıza kullanışlı bir tesis sunmak için projemizi hazırlayarak inşaata başladık. Bugün, birçok şehrin dahi sahip olmadığı Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

KAPALI PADOK ALANI VE DAHASI

Çevre il ve ilçelerden gelen hayvan sahipleri, yüzlerce küçükbaş hayvanın bulunduğu pazar alanında veteriner kontrolünde gerekli işlemleri yaptı. Susurluk Belediyesi, kendi imkanlarını kullanarak maliyetinden 10 kat daha ucuza oluşturduğu hayvan Pazar yerinde 605 metrekaresi kapalı padok alanı, 90 metrekaresi kapalı sosyal tesisi alanı olmak üzere 4300 metrekare alan üzerine inşa etti.  Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu