GündemEkonomiİlçe Haberleri

Susurluk Şeker Fabrikası’nda Pancar Alım Kampanyası Başladı

Susurluk Şeker Fabrikası’nda Pancar Alım Kampanyası Başladı

Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki Türkşeker Susurluk Şeker Fabrikası’nda pancar alım kampanyası başladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, fabrika bahçesinde düzenlenen törende, kampanya döneminin hayırlı olmasını diledi. Başarı düzeyinin, sektörün bütün paydaşlarınca iyi bir yönetim ve istişare mekanizmasıyla çok daha iyi noktalara taşınacağını vurgulayan Şıldak, şunları kaydetti:

“Bu tesislerin geliştirilerek ihtiyaç duyduğu revizyonlara tabi tutularak çok daha uzun yıllar ülkemize bu stratejik sektörde hizmet vereceğini ve ayrıca güçlü Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu tesislerle daha da güçleneceğini düşünüyorum. Kampanya dönemimiz çiftçilerimize bol kazançlar getirsin. Burada çalışan fabrika personellerimize, işçilerimize sağlık ve huzur içinde bol kazançlar getirsin. Varsa alandaki bütün problemler çözülsün, bu yenilikçi yaklaşımla şeker üretimi sektöründe ülkemize daha rekor seviyelere ayrıca hep birlikte ulaşalım.”

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürü Mücahit Alkan ise ayrıca 2020 yılında şeker fabrikalarının üretim rekoru kırdığını söyledi.

Geçen sene Susurluk, Karacabey, Manisa, Mustafakemalpaşa ve Çanakkale’den domates alımı gerçekleştirerek pancar üreticileri dışındaki diğer çiftçilere de destek olduklarını, salgın sürecinde Eskişehir’deki şeker fabrikasında günlük 35 bin litrelik alkol üretimini 50 bin litreye çıkardıklarını anlatan Alkan, “Pandemi döneminde yaklaşık 9 milyon litre alkol üretimiyle başta hastanelerimizin dezenfektan ihtiyacı olmak üzere vatandaşımıza en uygun fiyata kolonyayı nasıl ulaştırırızın mücadelesini verdik. Hamdolsun bunu Türkiye Şeker Fabrikaları gerçekleştirdi.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu