Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Susurluk’ta 50 Yataklı Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Susurluk’ta 50 Yataklı Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Susurluk’ta 50 yataklı Devlet Hastanesi temel atma töreni gerçekleşti. Törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bazı Milletvekilleri, bazı İlçe belediye başkanları ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve bazı dair müdürleri katıldılar.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin açılışta yaptığı konuşmada “Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm programı her geçen gün güncellenerek hızlı bir şekilde devam etmektedir. Balıkesirimizde  sağlık alt yapısını güçlendirerek nitelikli ve ayrıca özellikli hizmet verilmesini sağlamak en önemli hedefimizdir. Sağlık hizmetlerinde bir çok gelişmiş ülkeyi geride bırakan ülkemiz modern hizmet verilmesi amacı ile güçlü sağlık alt yapısının oluşturulması ile ilgili Balıkesirimiz de de yeni bir yatırımın temellerini atmaktadır. Fiziki koşulların yanı sıra modern tıbbi teknolojiler ile ayrıca donatılacak hastanemiz ile halkımıza hizmet sunacaktır ” dedi.

Keskin yaptığı konuşmada, “İşte bu sorumluluk içinde hareket eden Bakanlığımız ve siz değerli yerel yönetim temsilcilerimizin destekleri ile ilimiz son yıllarda çok büyük sağlık yatırımlarına kavuştu ve hızla yeni yatırımlar devam ediyor. Balıkesirimiz depreme dayanıksız, eski, ekonomik ömrünü tamamlamış binalardan; modern, hastanelere  hızla kavuşuyor. Mevcut  Susurluk devlet hastanemizin A bloğu 1962 B bloğu 1992 –C bloğu 2007   yılında inşa edilmiş olup günümüzde  ayrıca 40 yataklı olarak hizmet vermektedirler.

Hastanemizin arsa alanı 7.299 m²,kapalı alanı ise 3.792 m²’dir.Temelini atacağımız yeni  hastanemizin arsa alanı 39.582 m²,kapalı alanı 17.974 m²,oturma alanı ise 3.583 m²’dir. 3 kat ve ayrıca 3 bloktan oluşacak hastanemiz 50 yatak kapasite ile C rol grubu hastane olarak  hizmet verecektir. 24 hasta odası çift kişilik nitelikli hasta odası olarak planlanmıştır.4 yataklı palyatif servisi, 6 yataklı 1.basamak yoğunbakım servisi, 2 yataklı SDL servisi, 4 ameliyat salonu, 6 diyaliz odası, 6 diş üniti , 4 acil servis yatağı, 15 acil servis müşahade yatağı ve 1 KBRN ünitesi  ile ayrıca hizmet verecektir. Hastane otoparkı  toplam 186  kapasiteli olarak planlanmıştır.

***

Yeni hastanemizin  ihale tarihi 04.05.2020, ihale tutarı 46.543.210,00 TL.’dir. Sözleşme tarihi 09.11.2020 sözleşme süresi ise 700 gündür. Tüm bu yatırımlar ile ilimize son yıllarda toplam 46 sağlık tesisi kazandırılarak bu güne kadar 1.040.960.894 liralık yatırım yapılmıştır. Yatırım programlarına alınan yatırımlar ile ayrıca ilimize sağlanan sağlık yatırım bedeli 1.140.997.790 milyon lirayı bulacaktır. Bu büyük yatırımların ilimize kazandırılması için desteklerini her zaman hissettiğimiz  Sayın Valimize,  Sayın Milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeği geçen herkese tüm Balıkesirli hemşerilerim adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Susurluk Devlet Hastanemizin vatandaşlarımıza ve ayrıca sağlık personellerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor saygılar sunuyorum. ’’dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu