GündemEğitimTürkiye Gündemi

Susurluk’taki Meslek Lisesine 1 Milyon 360 Bin Lira Yatırım Desteği

Susurluk’taki Meslek Lisesine 1 Milyon 360 Bin Lira Yatırım Desteği

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırlanan projeler sayesinde okulda aldıkları eğitimlerin yanı sıra yurt dışında staj yapma fırsatı da buluyor

Okul müdürü Mehmet Karahan: “Son model makineleri okulumuza kazandırdık. İlçemizde ve bölgemizde olmayan makineleri satın alarak okulumuza getirdik”

1 Milyon 360 Bin Lira Yatırım Desteği

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 yılda 5 proje hazırlayarak 1 milyon 360 bin lira yatırım desteği aldı.  Yaklaşık 20 dönüm arsa üzerine inşa edilen okul, 3 katlı ana bina, atölye binaları, kantin, sosyal tesis binaları, halı saha, basketbol, voleybol ve özel eğitim sınıfı olarak kullanılan prefabrikten oluşuyor.  Okulun eğitim ve öğretim kadrosunda ise 16 meslek dersi öğretmeni, 23 branş öğretmeni, 7 görevlendirme, 1 sayman, 1 memur, 5 yardımcı personel yer alıyor.

Hem Teorik Hem Pratik

Öğrenciler, teorik eğitimlerin yanı sıra atölyelerde de pratik yaparak derslerine çalışıyor. “Avrupa’da PLC” projesiyle de elektrik elektronik teknolojileri bölümünden 5 öğrenci Portekiz’de staj gördü. Ayrıca, Güney Marmara Kalkınma Ajansınca (GMKA) kabul edilen “Meslek Liseleri Yenileniyor, Engelleri Kaldırıyor”, “Uyguluyoruz, Öğreniyoruz, İş Gücü Niteliğimizi Arttırıyoruz”, “Mesleki Eğitimde Kaliteyi Arttırıyoruz” projeleriyle de 1 milyon lira.

Öğrenciler Para da Kazanabiliyor

Yatırımlarda, yenilenebilir enerji alanı laboratuvar kurulumu, mobilya ve iç mekan tasarımı alanına CNC ahşap işleme makinesi, makine teknolojileri alanı laboratuvar donatımı ile CNC metal işleme torna ile metal işleme freze makineleri alındı.Ayrıca, tesisat teknolojileri alanı kaynak atölyesi ve özel eğitim sınıfının da donanımı sağlandı.  Öğrenciler, yönetimin 1 milyon lirayla okula aldığı teknolojiye uygun makinelerle dışardan alınan işleri CNC makinelerle yapabiliyor. Ayrıca bu sayede eğitimlerinde pratik yapan öğrenciler para da kazanıyor.

“Öğrencilerimizi İspanya ve Portekiz’e staja götürdük”

Okul Müdürü Mehmet Karahan, okul olarak yerel, ulusal ve uluslararası projelere çok önem verdiklerini söyledi. Son 8 yılda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve ERASMUS PLUS olmak üzere 5 projeyi okula kazandırdıklarını anlatan Karahan, şöyle konuştu: “Son model makineleri okulumuza kazandırdık. İlçemizde ve bölgemizde olmayan makineleri satın alarak okulumuza getirdik. Öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili yurt dışındaki fabrika ve işletmelerde 15’er gün staj yapmaları imkanını sağladık. Öğrenci arkadaşlarımıza ayrıca ERASMUS PLUS ile ilgili her türlü belgelerini kazandırmış olduk. Ayrıca bu durum öğrencilerimize çok büyük avantaj sağlıyor. Mezun olduktan sonra öğrencilerimize her türlü avantaj sağlayacak.”

“35 bin masa ve sandalye ayağı üretme siparişi aldık”

Karahan, okullarındaki döner sermaye ile mobilya ve makine alanlarında belirli işleri yapma imkanı bulduklarını ifade etti.Temin ettikleri makinelerle aldıkları işleri atölyelerinde yaptıklarını söyleyen Karahan, şunları kaydetti:”Bu sayede okulumuz, ilçemiz ve öğrencilerimiz gelir elde etmiş oluyor. Bu durum da okulumuz ve ilçemiz için büyük avantaj. Mobilya bölümümüzde geçen hafta aldığımız döner sermaye siparişiyle 35 bin masa ve sandalye ayağı üretme siparişi aldık. Ayrıca yaklaşık 6 ayda 35 bin siparişimizi ilgili firmaya teslim edeceğiz. Bu sayede okulumuza ve ilçemize bir katma değer kazandırdık. Susurluk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfıyla sözleşme yaptık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu