SağlıkGündem

Susuzluğun Bedene Etkilerini Hafife Almayın!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, suyun insan sağlığı üzerindeki önemini vurgulayarak, yetersiz su tüketiminin eklem ağrılarına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Susuzluğun Bedene Etkilerini Hafife Almayın!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, suyun insan sağlığı üzerindeki önemini vurgulayarak, yetersiz su tüketiminin eklem ağrılarına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. İSÜ Liv Hospital Bahçeşehir’den Yurdakul, su tüketiminin cilt sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar pek çok alanda etkili olduğunu belirtti.

Diyetisyen Yurdakul, kış aylarında su tüketiminin azalmasıyla birlikte sağlık sorunlarının da artabileceğini ifade etti. Özellikle susuzluğun, stres altında hissedilen bir durum olduğunu dile getirerek, yeterli su içmenin stresi azaltabileceğini söyledi. Ayrıca, suyun cilt sağlığı ve güzelliği için de önemli olduğunu vurgulayan Yurdakul, su içmenin cilt kuruluğunu önleyerek cildin esnekliğini koruduğunu belirtti.

Susuzluğun Bedene Etkilerini Hafife Almayın!

Beslenme uzmanı, su tüketiminin sindirim sistemi için de önemli olduğunu ve yetersiz su tüketiminin reflü, hazımsızlık gibi sorunlara neden olabileceğini açıkladı. Ayrıca, suyun ağız sağlığını koruduğunu ve ağız kokusunu gidermeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Betül Yurdakul, su tüketiminin böbrek taşı oluşumunu önlediğini ve böbreklerin toksinlerden arınmasına yardımcı olduğunu dile getirdi. Hamilelik döneminde su tüketiminin daha da artması gerektiğini belirten Yurdakul, sağlıklı bir hamilelik ve bebek için yeterli su alımının önemine dikkat çekti.

Son olarak, spor yaparken su içmenin kas kasılmalarını ve krampları azaltmada etkili olduğunu vurgulayan Yurdakul, suyun vücudun pek çok fonksiyonu için temel bir gereksinim olduğunu hatırlattı.

Susuzluğun Bedene Etkilerini Hafife Almayın!

 

İHA

Alzheimer Erken Tanısında Yeni Çığır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu