Gündem

“SÜT FİYATINI BELİRSİZ BIRAKMAK NİYE?”

“SÜT FİYATINI BELİRSİZ BIRAKMAK NİYE?”

 

Balıkesir Kırmızı Et Ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek üretime sahip çıkılmalı diyerek Gıda Komitesi’ne dikkat çekti. Gelen zamlar oranında çiğ süt fiyatına zam yapılmalı üretici fiyatının 3 TL/Lt olarak açıklanması sağlanmalıdır.” dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek “Bilindiği üzere son iki yıldır çiğ süt fiyatları Gıda Komitesinin onayı ile belirlenmektedir. Çiğ süt fiyatının belirlendiği günden bu yana bir yıl geçmiş, çiğ süt fiyatı dışında her şeyin fiyatında artış olmuştur. Eylül 2019 ve Eylül 2020 arasında Euro-Dolar kurunda ortalama %35 artış olmuş ve buna bağlı olarak en büyük girdimizi oluşturan kesif yem fiyatları başta olmak üzere üreticimizin kullanımında olan her türlü ürüne %35 ve üzeri zamlar gelmiştir. Gelen zamlara karşı süt fiyatı sabit kalmış ve süt üretimi yapan üreticilerimiz durumdan olumsuz etkilenmiştir. Gelen zamlar oranında çiğ süt fiyatına zam yapılmalı üretici fiyatının 3 TL/Lt olarak açıklanması sağlanmalıdır ”dedi.

ÜRETİCİNİN FİYATINI BELİRSİZ BIRAKMAK NİYE?

Üreticiyi ve tüketiciyi koruma adına kurulan Gıda Komitesi süt fiyatlarının artmasının önünde engel gözükmekten vazgeçmeli diyen Şimşek konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Üreticinin en büyük girdisi ve fiyat artışı talebine sebep olan yemlerin birer gıda ürünü olduğunu unutmamalıdır. Gıda Komitesi süt üreticisini ve tüketicisini korumak adına yem fiyatlarının artışına müdahale etmelidir. Gıda Komitemiz üreticinin gıdasına engel olmaktan ve üreticisini gıdasız bırakmaktan vazgeçmelidir. Sadece üreticimizin fiyatını belirsiz bırakmak veya bırakılmasına göz yummak üreticimizin üretimden çekilmesine, damızlıklarımızın kesime gitmesine sebep olmaktadır. Sağlığımız için süt içmemiz, süt içebilmemiz için üreticimize acil sahip çıkılması gerekmektedir.”

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu